Vodni park Water Cube v Pekingu je okrašen z meduzami in drugimi morskimi bitji. Foto: EPA
Vodni park Water Cube v Pekingu je okrašen z meduzami in drugimi morskimi bitji. Foto: EPA
Tudi Nemčija ima tropski gozd in peščeno plažo. Foto: EPA

Predstavili smo vam že nov najvišji vodni tobogan na svetu, po katerem se bodo lahko spuščali obiskovalci vodnega parka Schlitterbahn Kansas City Waterpark v ameriški zvezni državi Kansas, spodaj pa lahko spoznate še nekatere druge izmed najbolj zanimivih vodnih parkov na svetu.

V Združenih državah Amerike domačine in turiste navdušuje vodni park Wet'n Wild v Orlandu (zvezna država Florida), ki ponuja ogromno površino, namenjeno otrokom, poskrbljeno pa je tudi za nostalgične starejše, ki jih med s spustom po toboganu Disco H20 spremljajo uspešnice iz 70. in diskokrogle.

Na Rajskem otoku (Bahami) je v sklopu slovitega Atlantis Resorta postavljen ogromen morski park, ki gostom med drugim ponuja plavanje z delfini in spust z "Majevske piramide" po toboganu, okoli katerega plavajo morski psi.

Za zanimiv oddih v tropskih krajih pa ni treba obiskati Bahamov. Lahko se odpravite tudi v Nemčijo, natančneje v Krausnick (približno 60 km iz Berlina), kjer stoji največji pokriti deževni gozd na svetu. Poleg sprehoda po gozdu vodni park Tropical Islands, ki lahko sprejme do 6.000 ljudi na dan, ponuja številne vodne zanimivosti, peščeno plažo in celo polet z balonom.

Če ste si kdaj želeli živeti pod vodo, pa vas bo verjetno navdušil kitajski vodni park Water Cube (Vodna kocka). Kompleks je bil zgrajen za poletne olimpijske igre v Pekingu leta 2008, pozneje pa preoblikovan v zabaviščni park, ki velja za enega najlepših vodnih svetov v Aziji. Kopališče je po Kitajskem zidu druga najbolj obiskana turistična znamenitost na Kitajskem.

Kanada ljubiteljem valov ponuja največji notranji bazen z umetnimi valovi na svetu, ki ima prostornino 12,3 milijona litrov. Med atrakcijami, ki jih še ponuja World Waterpark v mestu Edmonton, sta tudi tudi zip line ali adrenalinsko "letenje" po jekleni vrvi čez celotno dolžino bazena in bungee jumping.

Za ljubitelje adrenalina so poskrbeli tudi na kopališču Beach Park v brazilskem mestu Fortaleza, kjer ponujajo spust (ali bolje rečeno prosti pad) po 41 metrov visokem toboganu Insano - povprečna hitrost kopalcev, ki se spuščajo po toboganu, je namreč kar 104 kilometre na uro.

Se pa lahko z vodnimi atrakcijami, ki pospešijo utrip srca, pohvali tudi naša dežela. Terme 3000 so leta 2008 svojo ponudbo popestrile z Aqualoopom, prvim toboganom na svetu s polnim obratom ter adrenalinskim raketnim spustom, na katerem povprečna vožnja traja dobrih sedem sekund, kopalec pa pri tem doseže hitrosti do 80 kilometrov na uro. Termalni park Aqualuna pa je lani odprl tobogan King cobra, ki omogoča vožnjo po dveh cevnih predelih, ki se na koncu skupaj zapeljeta v iztek tobogana oziroma kobrino glavo. Vrhunec spusta je padec za 50 stopinj osem metrov v globino s hitrostjo 51 kilometrov na uro.

Kateri vodni park pa je najbolj navdušil vas?