V New Yorku so limuzine povsem običajen pojav. Foto: BoBo
V New Yorku so limuzine povsem običajen pojav. Foto: BoBo
London
Ste že preverili nočni utrip Londona? Foto: BoBo

27.000 popotnikov z vseh koncev sveta je odločilo, da ima "Veliko jabolko" najboljše nočne klube, koncerte, bare in restavracije, zato so ga razglasili za mesto z najpestrejšim nočnim življenjem na svetu. "Srebro" je šlo v roke "mestu greha", kot pravijo igralniškemu raju Las Vegasu v Nevadi, nato pa sledijo evropske prestolnice London, Pariz in Barcelona.

V New Yorku se je v letu 2012 odprlo 119 novih trendovskih restavracij, ki se želijo s cenami in pravili oblačenja približati srednjemu sloju. V mestu bo leto 2013 dočakalo kar okoli milijon turistov, največ se jih bo gnetlo na Times Squaru, na katerem tradicionalno ob polnoči proti tlom spustijo bleščečo kroglo.

"New York in Las Vegas sta zagotovilo za kup dogodivščin, nepričakovanih stvari in izjemno turistično izkušnjo. Evropska mesta pa po drugi strani ponujajo veliko kulturno in žanrsko pestrost dogodkov. V Berlinu morate preizkusiti utrip nočnih klubov, v Amsterdamu obiskati plavajočo restavracijo, v Parizu pa posedeti v majhnem, intimnem baru z živo glasbo," je izbor komentirala predstavnica spletne strani Alison Couper.

Mesta z najboljšim nočnim življenjem:
1. New York
2. Las Vegas
3. London
4. Pariz
5. Barcelona
6. Berlin
7. Amsterdam
8. Madrid
9. Los Angeles
10. Bangkok