Ture avanture
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 24 glasov Ocenite to novico!
false
Za uporabo aplikacije Visit Maribor, ki temelji na tehnologiji bluetooth 4.0, uporabniki ne potrebujejo spletne povezave – aplikacijo samo prenesejo na svojo pametno mobilno napravo in sledijo vodniku, ki jih nato popelje po mestu. Foto: Zavod za turizem Maribor

Dodaj v

Nova turistična aplikacija za spoznavanje mestnega jedra Maribora

Novost za turiste in domačine
3. julij 2017 ob 17:24
Maribor - MMC RTV SLO

Turisti in domačini bodo lahko s pomočjo turistične aplikacije spoznavali štajersko prestolnico na malce drugačen način, in sicer s pomočjo mobilnega vodnika Visit Maribor.

Ta jih bo vodil po najpomembnejših zgodovinskih točkah Maribora.

V sklopu nedavnih naložbenih dejavnosti je Zavod za turizem Maribor - Pohorje v sodelovanju z zagonskim podjetjem Foreach Solutions izdelal prvo interaktivno turistično aplikacijo za obveščanje o mestnih znamenitostih, ki so v neposredni bližini lokacije, na kateri je uporabnik.

Nova mobilna aplikacija Visit Maribor bo turiste in domačine popeljala po najpomembnejših zgodovinskih točkah mesta ob Dravi – od najstarejše trte na svetu, trga, na katerem je zasvetila prva električna žarnica v tem delu Evrope, vse do mariborskega podzemlja z eno največjih in najstarejših vinskih kleti v Evropi.

Vsaka od vključenih znamenitosti vključuje tudi manj znana dejstva in fotografije iz preteklosti. Uporaba klasičnega turističnega zemljevida za raziskovanje starega mestnega jedra ni več potrebna, saj je zemljevid z vsemi pomembnimi točkami (in informacijo, kje je trenutno uporabnik) del aplikacije.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
presenečen
# 03.07.2017 ob 21:25
Take novice na prvo stran.. Ne pa stalno voznike ki se zaletavajo v pešce.
badjo
# 03.07.2017 ob 23:31
Če že napišete članek, zakaj brez povezave do aplikacije?
https://play.google.com/store/apps/detai
ls?id=com.maribor.app
RJSlo
# 04.07.2017 ob 12:54
No ja. v Maribor naj prestavijo vsaj Ministrstvo za infrastrukturo. In potem referendum o novem glavnem mestu Slovenije. Lahko bi pa razmišljali tudi o rotaciji. Vsakih 25 let novo glavno mesto države.
Kazalo