Ture avanture
(2)
vinarium
Vinarium je med najbolje obiskanimi turističnimi znamenitostmi v Sloveniji. Foto: TIC Lendava

Pomurje v pričakovanju odlične turistične sezone

Lani so imeli več kot 900 tisoč prenočitev
22. julij 2018 ob 11:10
Lendava - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Turistični delavci v Pomurju, kjer so lani našteli nekaj več kot 900 tisoč turističnih prenočitev, tudi letos pričakujejo odlično turistično sezono. Upajo, da bo prenočitev najmanj milijon.

Po podatkih Pomurske turistične zveze so najbolj priljubljene točke v Pomurju Lendavski Vinarium, otok ljubezni z mlinom na Muri v Ižakovcih, grad na Goričkem, Vulkanija, Bukovniško jezero s pustolovskim parkom in tropski vrt z Orhidejami.

"Z veseljem ugotavljamo, da vedno več gostov prihaja v naše konce z namenom raziskovanja pokrajine," je za Televizijo Slovenija povedal Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze.

Ponudniki turističnih storitev se veselijo zlasti obiska krajev, ki še niso preveč oblegani. Eden takih je Jeruzalem v Prlekiji. V tem delu Prlekije obiskovalce čudovit razgled čaka praktično za vsakim vogalom, eden najlepših pa je zagotovo na najvišji točki Jeruzalema na 342 metrih nadmorske višine, kjer je tudi kontrolna točka Pomurske planinske poti in Evropske pešpoti.

"Destinacijo sva našla v vodniku, pa tudi prijatelji so nama jo svetovali. Mislim, da je tu zelo umirjeno. Všeč nama je," je o obisku Prlekije povedala italijanska turistka Patrizia Macolini.

Ob domačih prevladujejo gostje iz severozahodne Evrope. Navade turistov se spreminjajo, čedalje več je povpraševanja po kolesarskem turizmu in po ogledu naravnih znamenitosti Slovenije.

VIDEO
V Pomurju si nadejajo odlične turistične sezone
K. Ši., Cirila Sever, Televizija Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
igorto
# 22.07.2018 ob 13:57
Ljudem preko Mure želim vse dobro, saj so bili vedno odrinjeni in so bili za ostalo Slovenijo ( predvsem zahodno ) eksotika.
Veliko uspešnih zgodb !
predlagatelj
# 22.07.2018 ob 19:14
Oh statistika! Najbolj obiskani kraji so po statistiki samo tisti, ki jih zabeležijo s prodanimi vstopnicami. Pa še to ne bo držalo. Verjetno imajo termalna kopališča več obiska kot Vinarijum. Veseli me, da turistični vodje spoznavajo, da v Prekmurju uživamo v naravi, mirnih poteh za sprehode in kolesarjenje in ob srečevanju sproščenih in prijaznih ljudi.
Kazalo