Slovenijo so kot svoj navdih že odkrili mnogi ljubitelji dejavnega življenja in uspešni tuji športniki. Foto: BoBo
Slovenijo so kot svoj navdih že odkrili mnogi ljubitelji dejavnega življenja in uspešni tuji športniki. Foto: BoBo

Slovenska turistična organizacija (STO) je skupaj s turističnim gospodarstvom pripravila akcijo Na lepše. Po Sloveniji!, ki s posebnimi paketi spodbuja Slovence k preživljanju počitnic v Sloveniji.

Namen akcije je povečati zavedanje o privlačnosti slovenske turistične ponudbe med domačimi gosti in povečanje števila domačih turistov in njihovih prenočitev v Sloveniji. Na uradni spletni strani tako objavljajo ponudbe, s katerimi želijo privabiti in nagovoriti čim več Slovencev k počitnikovanju doma, v slovenskih turističnih destinacijah.

Raznolika turistična ponudba za zeleni, aktivni in zdrav oddih je na spletni strani vsebinsko razvrščena v naslednje kategorije: vino in kulinarika, oddih ob in na vodi, zdravilišča in velnes, mesta, oddih na podeželju, aktivni oddih in potepanja po Sloveniji.

Več kot 70 ponudb, ki jih je trenutno že vnesenih na spletni strani, predstavlja možnosti zelenega, aktivnega in zdravega oddiha. Ponudbe se bodo sproti dopolnjevale s strani slovenskih turističnih ponudnikov do konca akcije, to je do 30. septembra.

Zainteresirani lahko izbirajo med predlogi za krajši ali daljši oddih, od Pomurja do Obale, od Gorenjske do Bele krajine in Dolenjske. Za vsakega se najde nekaj, ne glede na to, ali na dopustu raje poležavate ali ste zasvojeni z adrenalinom, raje uživate v prireditvah na prostem ali v kulinaričnih dobrotah, pravijo pri STO-ju.