Ture avanture
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 16 glasov Ocenite to novico!
Zdraviliški dom v Rogaški Slatini. Foto: BoBo
Veleposlanik Republike Sloveniji v Rusiji Primož Šeligo in predstavnice Slovenske turistične organizacije. Foto: STO

Dodaj v

Slovenija Ruse "snubi" kot privlačna destinacija dobrega počutja

Dežela zdravih voda
15. marec 2017 ob 13:32
Moskva - MMC RTV SLO, STA

Predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva bodo Slovenijo v Moskvi predstavili kot privlačno in varno destinacijo dobrega počutja, letošnji osrednji partner nastopa pa je Rogaška.

V ruski prestolnici se je v torek začela tridnevna turistična borza Moscow International Travel & Tourism, ki velja za enega največjih in najpomembnejših dogodkov za turistično industrijo v Rusiji in baltskih deželah. Tam je tudi 20 slovenskih turističnih predstavnikov krajev in podjetij, ki bodo Slovenijo predstavili kot privlačno in varno destinacijo dobrega počutja.

Donat Mg za pokušino
Slovenski turistični kraji in podjetja se pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) v Moskvi predstavljajo v sklopu komuniciranja strateško izbrane dveletne teme zdrave vode in temu trgu primerno izpostavljenega turističnega produkta slovenskih naravnih zdravilišč, so sporočili iz STO-ja.

Na slovenski stojnici v velikosti 120 kvadratnih metrov nosilni fotografiji Parka Rogaška in Term Olimia predstavljata Slovenijo kot deželo zdravih voda. V sladu z nosilno tematiko si bodo obiskovalci stojnice lahko natočili tudi mineralno vodo Donat Mg.

Drugi dan sejma bo v prostorih slovenskega veleposlaništva v Rusiji potekal sprejem za rusko poslovno javnost, kjer bodo gostili več predstavnikov ruskih medijev in organizatorjev potovanj. Zbrane bo nagovoril veleposlanik Primož Šeligo, predstavniki STO pa bodo predstavili novosti v slovenski turistični ponudbi.

Okrevanje ruskega trga
Ruski trg je za slovenski turizem eden ključnih evropskih trgov. Lani je Slovenija s tega trga naštela za tri odstotke manj prihodov in sedem odstotkov manj prenočitev, kar pa v bistvu kaže na okrevanje ruskega trga, ki so ga v preteklih letih doleteli dvomestni padci. Pozitivno pa je naraščanje prihodov in prenočitev ruskih gostov v letošnjem januarju, ko je bilo prihodov na letni ravni za 21 odstotkov več, prenočitev pa za 24 odstotkov več.

Direktorica STO-ja Maja Pak je poudarila, da je Slovenija kot turistična destinacija med ruskimi gosti vse bolj prepoznana in priljubljena destinacija. K temu ključno prispevajo tudi dejavniki jasnega pozicioniranja države kot zelene, aktivne in zdrave butične destinacije, ki zagotavlja kakovostno in individualno izkušnjo ruskega turista v Sloveniji.

Pomočnik direktorja Rogaška Resort Damijan Merc pa je opozoril, da so turistični tokovi izredno odvisni od valutnih nihanj in cene nafte, kar je za Rogaško Slatino in Slovenijo trenutno sicer pozitivno.

A. K.
Prijavi napako
Komentarji
Wasabi
# 15.03.2017 ob 19:44
Navadni državljani Rusije te sankcije niso dolete. Doletele so le barabe, kriminalce in oligarhe, ki se valjajo v denarju, ki so ga ukradli ruskemu narodu. Me ne preseneča, da v Sloveniji so ljudje, ki podpirajo take barabe in to so predvsem levičarji.

A ti si prebral članek? Ravno takšni Rusi hodijo k nam, kakšne si sam opisal. A ti misliš, da k nam hodi navadna ruska raja?;) Pač tipičen nerazgledan slovenski desnjakar, ki aktivno žegna slovenske lopove, huduje se pa nad ruskimi;)
Wasabi
# 15.03.2017 ob 13:49
A jih bodo tudi zasnubili s sporočilom, da je Slovenija med tistimi državami, ki podpirajo sankcije proti Rusiji? To bi bil namreč vrhunski slogan!
usavko
# 16.03.2017 ob 10:22
Ruski turisti ali kupci... Če bodo turisti potem ok, če pa kupci... Budva je šla v maloro...
Springbok
# 16.03.2017 ob 08:11
Turistična destinacija, ki ima preveč ruskih gostov, mene ne vidi.
Janezski
# 15.03.2017 ob 16:09
letošnji osrednji partner nastopa pa je Rogaška.

Ja, kaj ni Rus lastnik term Rogaška?
gisky
# 17.03.2017 ob 12:10
dežela zdravih voda?

pol pa vidiš te Ruse, ki pridejo kako samo vino in žgane pijače pijejo. v zelo velikih količinah. tudi žgane pijače se merijo v decijih...
STRIKE
# 16.03.2017 ob 10:26
Springbok
Turistična destinacija, ki ima preveč ruskih gostov, mene ne vidi.

Tudi mene ne! Grozni ljudje!
dunbar
# 16.03.2017 ob 08:37
K nam hodi njihov srednji menedžerski razred, predvsem v Rogaško Slatino, in prav ta sloj najbolj trpi posledice sankcij, vprašajte v Rogaški...
nikhrast
# 17.03.2017 ob 15:21
Če so Rusi glavni gostje, potem smo pa res reveži.
Flagellum Dei
# 15.03.2017 ob 14:29
"A jih bodo tudi zasnubili s sporočilom, da je Slovenija med tistimi državami, ki podpirajo sankcije proti Rusiji? To bi bil namreč vrhunski slogan!"

Navadni državljani Rusije te sankcije niso dolete. Doletele so le barabe, kriminalce in oligarhe, ki se valjajo v denarju, ki so ga ukradli ruskemu narodu. Me ne preseneča, da v Sloveniji so ljudje, ki podpirajo take barabe in to so predvsem levičarji.
Sussudio
# 15.03.2017 ob 13:53
Najprej je treba je tudi dvigniti ponudbo na nek nivo. Pa še to samo na najbolj posebnih lokacijah Slovenije.
K nam lahko hodijo premožni Rusi, ne pa njihov delavski razred ki shaja iz meseca v mesec.
Zaenkrat pa je slovenski turizem po meri italijanskega in avstrijskega delavskega razreda. Sem pridejo predsem zaradi nekoliko nižjih cen kot pa pri njih. Ni pa to kompatibilna ponudba s tem kar išče ruska smetana.
Kazalo