Več znaš, več veljaš. Foto: EPA
Več znaš, več veljaš. Foto: EPA

Največ zanimanja je za znanje osnov angleškega in španskega jezika, številne prodajalke ljubezni pa so se vpisale tudi na tečaj portugalščine. Čeprav je to materni jezik v tej veliki južnoameriški državi, pa je veliko prostitutk v Braziliji priseljenk, zato jim znanje tega jezika precej "škripa".

Izkazati se na vseh področjih
Vsi jezikovni tečaji so brezplačni, vodijo pa jih prostovoljci, saj brazilske oblasti želijo, da bi bila država izjemna prirediteljica najpomembnejšega nogometnega turnirja na svetu. K izboljšanju znanja tujih jezikov so povabili tudi mnoge politike, gostince in druge turistične delavce. Gradbeniki sicer delajo s polno paro, da bi v predvidenih časovnih rokih pripravili stadione in infrastrukturo v 12 mestih po državi, ki bodo gostila najboljše nogometne reprezentance na svetu in na tisoče nogometnih navdušencev.

"Od lani se neprestano govori le o pripravah za to prvenstvo, zato smo se odločili, da morajo biti na ta dogodek pripravljene tudi naše članice," je dejala Cida Vieira, predsednica Združenja prostitutk v zvezni državi Minas Gerais. Dodala je, da se je sprva na tečaja angleškega in španskega jezika prijavilo 300 znanja željnih prostitutk, zdaj pa je ta številka še narasla. Prihajajo celo iz Sao Paola, ki je od Belo Horizonteja oddaljen 500 kilometrov.

"Za ohranjanje dostojanstva naših delavk je izredno pomembno, da se znajo s svojimi strankami same dogovoriti za ceno v več jezikih, obenem pa se braniti pred njimi, če je to potrebno," je še dejala Vieira.