Ste se že kdaj odločili za počitnice v Portorožu? Foto: BoBo
Ste se že kdaj odločili za počitnice v Portorožu? Foto: BoBo
Bohinjsko jezero
Hoteli ob Bohinjskem jezeru so cenejši kot v Ljubljani in Mariboru. Foto: BoBo

Mesto najcenejše regije glede na ceno hotelskih namestitev pa je zasedla goriška regija, saj je bilo v preteklem letu treba za prenočitev v standardni dvoposteljni sobi v povprečju treba odšteti "le" 83 evrov, so ugotovili v raziskavi spletnega iskalnika Trivago.

V letu 2014 smo v Sloveniji v povprečju odšteli 104 evre za nočitev v dvoposteljni sobi, kar je en odstotek manj v primerjavi z letom 2013 (105 evrov). Leto 2012 so zaznamovale nekoliko višje cene, saj je bila povprečna cena hotelskih sob 111 evrov.

Najdražje mesto je ...
V katerem mestu pa je treba za spanje v hotelu odšteti največ? Po pričakovanjih se je na vrhu znašel Portorož, saj je bilo treba za hotelsko sobo v tem obalnem mestu v letu 2014 v poprečju odšteti 164 evrov. Medtem ko smo za bivanje v goriški regiji v povprečju odštevali 83 evrov, se je Nova Gorica pokazala kot najcenejše slovensko mesto, saj je bila cena hotelske sobe v povprečju 77 evrov. Takoj za Portorožem se je znašel znani zdraviliški kraj Rogaška Slatina, saj je bilo treba za prenočitev v letu 2014 v povprečju odšteti 150 evrov.

Za prenočitev v standardni dvoposteljni sobi je bilo treba v Ljubljani v povprečju odšteti 94 evrov. Najdražje prenočitve so bile v slovenski prestolnici septembra - v povprečju 106 evrov. Nekoliko cenejše so bile hotelske namestitve v Mariboru, saj je bila cena v letu 2014 v povprečju 86 evrov. Najdražji mesec za ljubitelje mariborskih hotelov je bil januar, ko je bivanje v povprečju stalo 99 evrov.

Gorenjska v zlati sredini
Trivagova raziskava o povprečnih cenah hotelskih namestitev v letu 2014 je še pokazala, da sta gorenjski mesti Bled in Bohinj nekje v zlati sredini, saj je bila cena za spanje v standardni dvoposteljni sobi 97 oziroma 84 evrov. Kot najdražja meseca za oddih na Gorenjskem sta se pokazala julij in avgust, ko se je cena prenočitve gibala med 100 in 116 evri.