Letalska družba Emirates ima tako zdaj skupno naročenih že 90 letal različnih tipov. Foto: EPA
Letalska družba Emirates ima tako zdaj skupno naročenih že 90 letal različnih tipov. Foto: EPA

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je družba Emirates naročila 50 letal Boeing 777-300 ER, hkrati pa ima še možnost za nakup 20 dodatnih letal. "To naročilo predstavlja mejnik. Gre za največje enkratno naročilo v zgodovini Boeinga," je ob tem dejal prvi mož družbe Emirates, šejk Ahmed bin Said Al Maktum.

Posel je vreden 13 milijard evrov, če pa so upoštevane tudi opcije za nakup, pa je skupna vrednost naročila 19 milijard evrov. Družba Emirates je tako število naročil letal za polete na dolge proge s 40 zvišala na 90 – Emirates velja za enega najhitreje rastočih letalskih prevoznikov na svetu.

Pri Boeingu so si zdaj nekoliko oddahnili, saj jim prejšnji mesec ni prinesel optimizma – letalska družba China Eastern Airlines je namreč preklicala naročilo 24 letal dreamliner, saj se jim je zdela triletna zamuda pri dobavi preprosto prevelika. Boeing 787 - Dreamliner je 26. oktobra sicer končno le opravil svoj prvi komercialni polet, ko ga je letalska družba All Nippon Airlines poslala iz Tokia v Hongkong.