Prevozna sredstva

Poudarki

  • Prevoz je brezplačen
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 26 glasov Ocenite to novico!
Kavalir
Kavalir nudi brezplačni prevoz. Foto: BoBo

Dodaj v

Kavalir se je vrnil na ljubljanske ulice

Gre za vozilo na električni pogon
2. april 2012 ob 18:32
Ljubljana - MMC RTV SLO

Do okolja prijazno vozilo Kavalir od danes naprej znova nudi brezplačen prevoz Ljubljančanom in obiskovalcem v strogem središču slovenske prestolnice.

Kavalir bo razveseljeval predvsem starejše obiskovalce prestolnice, turiste in obiskovalce osrednje tržnice, so sporočili iz javnega podjetja Ljubljanski potniški promet. Po ljubljanskih ulicah bo vozil vsak dan od 9. do 18.00, ob nedeljah pa od 8. do 17. 00, in sicer vse do konca oktobra, ko se njegova sezona konča. Prevoz s Kavalirjem je za uporabnike brezplačen in ga lahko naročijo na dveh telefonskih številkah (031/666-331 in 031/666-332).

Vozilo na električni pogon Kavalir deluje v okviru ukrepa Prevoz na klic, nadaljnji razvoj tega projekta pa se posveča gibalno oviranim in za njih organiziranem potovanju na mestnih avtobusih. Tako je LPP z uvedbo satelitskega sledilnega sistema avtobusov začel razvijati še aplikacijo za gibalno ovirane, ki bi omenjenim potnikom omogočila rezervacijo nizkopodnega avtobusa s klančino - to novost bo LPP začel testirati ta mesec, od septembra pa bo predvidoma uvedena kot trajni ukrep.

T. H.
Kavalir
Kavalir
Kavalir
Kavalir
Prijavi napako
Komentarji
Kazalo