Volitve v DZ

Poudarki

  • Vzporedne volitve: SD-ju 32,02 odstotka, SDS-u 28,04 odstotka
  • V parlament se nista uvrstila NSi in Lipa
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 173 glasov Ocenite to novico!
Sedeži v pralamentu
Razporeditev sedežev v parlamentu glede na neuradne rezultate volitev. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Komentar predsednika države
VIDEO
Komentar volivcev
VIDEO
Izidi volitev v DZ

Dodaj v

Trojčku 43 mandatov in koalicijski partner?

NSi in Lipa ostala zunaj parlamenta
21. september 2008 ob 19:00,
zadnji poseg: 22. september 2008 ob 08:16
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po glasovih, preštetih na 99,97 odstotka voliščih, je največ glasov dobil Pahorjev SD (30,50), sledi Janšev SDS z 29,32 odstotka glasov.

SD-ju tako pripada 29 sedežev v parlamentu, SDS-u pa 28. Na tretje mesto se je uvrstila stranka Zares z 9,40 (9 sedežev), sledijo pa DeSUS s 7,45 (7 sedežev), SNS s 5,46 (5 sedežev), SLS + SMS s 5,24 (5 sedežev) in LDS s 5,19 odstotka glasov (5 sedežev). Po neuradnih rezultatih se v parlament nista uvrstila NSi s 3,25 in Lipa z 1,82 odstotka glasov.

Neparlamentarne stranke imajo po zdaj preštetih glasovih naslednje odstotke glasov: LPR 0,56, Zeleni 0,49, KDS 0,43, LČPV 0,39, SSN 0,24, Zelena koalicija 0,21, Naprej Slovenija 0,04 in Akacije 0,02 odstotka glasov.

Türk: Moja odločitev je bila jasna
Ob oddaji glasu je predsednik države Danilo Türk dejal, da je bila njegova odločitev jasna. Povedal je, da od volitev pričakuje predvsem izbiro, računa pa na to, da bodo "naše volivke in volivci, ki so znani po svojem razumnem odločanju, dobro izbrali". O predvolilni kampanji pa je dejal, da je bila precej ostra in je vsebovala tudi nekaj stvari, ki mu niso bile všeč.

Na vprašanje, komu namerava podeliti mandatarstvo, pa je Türk dejal, da je že povedal, kakšni so ustavni okviri njegovega razmišljanja, vse drugo pa je odvisno od rezultatov volitev.Volitve 2008
Prijavi napako
Komentarji
vozek
# 21.09.2008 ob 19:04
Pahi!!
ninnoart
# 07.10.2008 ob 23:14
Zmagali smo!!!
grenki
# 25.09.2008 ob 18:06
Kresalova se z 5% šopiri???????
-mclaren-
# 25.09.2008 ob 14:00
Ste slišali ljudje da je slovenija na najbolšem mestu po najnižji korupciji v državi do sedaj v celotni zgodovini slovenije
http://www.finance.si/224351/Slovenija_m
ed_dr%BEavami_z_najmanj_korupcije

Pa je med volilno kampanijo levica in nekateri mediji govorili da je v sloveniji velika korupcija. TU IMATE DOKAZ da je ta vlada ki je zmagala na volitvah LAGALA volilcem.

Še zelo se bo kolcalo ljudem ki so potprli levico na volitvah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! boste videli!!!!!!!!!!
resnicoljuben
# 24.09.2008 ob 13:54
Predvsem se moramo vsi skupaj zavedati, da Slovenija ni fevd, da moramo podobno kot v ZDA sedaj čim bolj pozabiti na medsejna obtoževanja in razprtije in pozorno slediti obljubam in programom, kolikor so sploh bili konkretni in jih je tudi v praksi mogoče uresničevati. Bo težko, ne le zaradi zunanjih vplivov, ampak tudi zgodovinskih bremen, ki jih stranke LDS,SD,Zares nosijo v podobi ljudi s seboj - izključevalnost, ekskluzivnost, pogosta ciničnost in ko eno govorijo, drugo pa delajo. Že to je žalostno, da se izdajajo za leve in socialne, morajo pa skrivati svoje osebno in družinsko ter poslovno premoženje v podjetjih ter izvor le tega. A za nazaj bomo bolj malo rešili, ključno je, kako bomo nadaljevali skupno življenje v razdeljeni Sloveniji, kjer Pahor v naprej javno obljublja, da ne bo nihče, ki je sposoben ne glede na politično ali drugo prepričanje zamenjan (pisna obrazložitev menjav!?!), le glede na sposobnosti - nekaj sposobnih pa vsekakor premore tudi SDS, SLS, SNS...da o ostalih "navadnih"-nestrankarskih državljanih, ki bežijo od politike, ne govorim.
Želimo si manj politično stresnega življenja in več miru v vsakdanjih situacijah - na delovnih mestih, doma, šoli, vrtcih, da bomo res učinkovitejši in uspešnejši. To je naloga, dolžnost in odgovornost vsake vlade, to pričakujemo in kot davkoplačevalci tudi zahtevamo. In čim prejšnjo ukinitev nezasluženih privilegijev, rent in skritih odtokov našega bogastva v neprave žepe!
Miraja
# 24.09.2008 ob 11:20
Edino dober rezultat volitev je, da se Lipa s Pečetom NI uvrstila v parlament !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miraja
# 24.09.2008 ob 11:19
V Slovenijo se vrača komunizem pod taktirko M.Kučana, Z.Jankoviča in I. Potrča.
To ste hoteli, to boste imeli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gibson7
# 23.09.2008 ob 18:32
Pa imamo slovenski KGB!!!!!!
LucjoP
# 23.09.2008 ob 13:03
v prejsnem mandatu, so samo po razglasitvi ministrov, morali zamenjati ene par le teh, zaradi...
v celem mandatu so jih se ene par, zaradi...
da ne govorim, o tem koga vse bi se morali (predvsem mate, ki kljub hudi napaki slov. policije (depesa interpola) ni prevzel krivde svojih podrejenih. kot minister je odgovoren za celoten resor ... nasli so zrtveno jagnje in ga premestili, in se ene 2primera poleg tega, samo pri mateju)
resnicno sposobna vlada.
polagam vam na srce, ne verjamite statistiki, glede dvigovanja plac (konec koncev smo prevzeli evro in realno gledano je zdaj 1000sit = 10€), dviganja gosp. rasti, inflacija pa ne pada prav nic (samo v avgustu kar je pa vsakoleten pojav)...
drugace bi pa komentiral se izjavo miki musterja, ki pise oz. karikira za reporter (placljiv toaletni brezplacnik, kjer se bolj kot novinarstvo grejo propagando pomladni koaliciji in diskreditaciji opozicije...). Kar se tice uvedbe evra, je vlada dobila zelo soliden legacy prejsne vlade (konec koncev, bajuk svoje bancne kartice ne zna pravilno vstavit). Predsedovanje so opravili solidno, kljub konstantnemu stokanju o nekorektni opoziciji.
"skoda" da SDS letos res ni zmagala, ko pa so toliko denarja vlozili v kampanjo. tu mislim prevsem na neskoncno stevilo piknikov, oglasi za le te so viseli ze kak mesec pred uradno "tekmo", cajtngov ala ekspres, slo novice ipd. je bilo vec kot na pretek, nad LJ (za ostalo slo ne vem) je celo konstantno krozilo letalo s priveskom "na pravi poti", na posti povsod samo SDS. Cesa takega se nisem videl, ne vem od kje so crpali sredstva (upam, ampak res mocno upam, da ne od patrij oz. ostalih necednih poslov), upam da so jih prijavili tako kot je treba...
Marko32, res je, obracune bomo lahko delali cez kaksno leto ne pa u smrtni paranoji ze prej...
Za konec samo se nekaj. Levici se vseskozi ocita komunizem, medtem ko jansa s svojimi politicnimi nasprotniki obracunava zelo podobno (namesto zapora, medijski linc in izginotje s "scene").
Marko32
# 23.09.2008 ob 12:24
Komaj čakam, da bo leto dni okrog. Pa bomo lahko delali prve obračune. Bomo potem vidli oh in sploh Boruta Pahorja.
ninnoart
# 23.09.2008 ob 11:18
@asteroid, pravljice za lahko noč...
LucjoP
# 23.09.2008 ob 10:50
To, da niso vse stranke, kot recimo SDS (in potem se njihov vpliv, na hvala bogu odpisano, nsi) tako podrejene Voditelju, ni nic narobe. Prej nasprotno. Slediti in upostevati navodila enega cloveka je diktatura (zaenkrat, hvala bogu samo v stranki). Ta 4leta niti slucajno ne bodo tako dolga, kot prejsna (vsaj zame, verjamem, da bodo za marsikoga daljsa). 1. Skregani kot psi?! 2. Pahor ni zvest partnerki, kaj sele obljubam?! 3. Slisal sem tudi, da je Pahor v "prijateljski" zvezi s Pecetom?!
1. Od kod to veste?
2. Cas bo pokazal..
3. In tudi ce drzi, kaj potem?!
Zanimivo, kako "desnica" se ni prebolela zmage partizanov/komunistov 2.svet.vojne in kako to se danes dan za dnem poslusamo (ideoloske polarizacije...). Ali se vam ne zdi malce absurdno in passe? samo za intermeco, po vojni drzavo urejajo zmagovalci, ki se zelijo (politicnih) nasprotnikov znebiti kar se da hitro. Ni lepo, TO JE VOJNA!! In kolaborantov z nemci je bilo kar nekaj in njihovi nasledniki so se danes.. Kolikor vem, je bil šrot (tajkun) se nekaj let nazaj v isti "komunisticni" stranki kot Voditelj, ki se je obrnil z vetrom. AMpak verjamem, da je bil zatiran in nadlegovan z useh strani...
Ne razumem, zakaj vas pahorjev izgled tako moti? Je kakrsn je, ima sposoben kader, ce je sposoben biti na celu stranke, sem preprican, da je lahko tudi na celu slovenije. Sploh pa dajmo mu priloznost, tako kot jo je dobil jansa in jo zapravil po 4ih letih (izid volitev je neposreden dokaz , vec kot 50% je glasovalo za novo vlado..).
asteroid
# 22.09.2008 ob 23:30
ninonart,

Nihče še ne boji Pahorja za mandatarja, že dolgo je znano, da Pahor ne obvaduje svojih jastrebov, kaj šele Golobića, Ta ga bo pojedel, če bo Pahor karkoli bentil kot mandatar. Pahor nima niti malo avtoritete, to je njegova pomanjklivost. Jo pa imajo tisti v ozadju, ki iz stranke in okoli nje umsrjajo Pahorja skozi njegovo manikestvo.
ninnoart
# 22.09.2008 ob 20:20
Uuuuu, uuuuu... hlače sem nam tresejo, janševiki. Kako ste nas prestrašili... bojimo se Pahorja kot premiera, napako smo naredili, komaj čakamo, da se Janša vrne na prestol.... uuuu... drhtimo, potimo se.... ne... ne... obratno... mi smo zdaj sproščeni... neverjetno, kako drugače se počutim od včeraj. Psihiatra lahko odpustim zdaj... ;-)
sl0v3nija
# 22.09.2008 ob 20:05
@mclaren:
Janša bo ponovno mogel čez 4 leta sanirati za to vlado kot je mogel za Ropovo.
Ta vlada ima vse pošlihtano ima proračunski presežek, majhno brezposelnoat, veliko gospodarsko rast, inflacija pada, velik ugled v svetu............................

podpis

zato ker je JJ popravljal prejšno vlado da je slovenijo spravil na en normaln nivo ga zdej vsi obtožujejo da se ni ddokazal. mal razmišljajte-D
-mclaren-
# 22.09.2008 ob 19:49
Janša bo ponovno mogel čez 4 leta sanirati za to vlado kot je mogel za Ropovo.
Ta vlada ima vse pošlihtano ima proračunski presežek, majhno brezposelnoat, veliko gospodarsko rast, inflacija pada, velik ugled v svetu............................
-mclaren-
# 22.09.2008 ob 19:48
Janša bo ponovno mogel čez 4 leta sanirati za to vlado kot je mogel za Ropovo.
Ta vlada ima vse pošlihtano ima proračunski presežek, majhno brezposelnoat, veliko gospodarsko rast, inflacija pada, velik ugled v svetu............................
sl0v3nija
# 22.09.2008 ob 19:41
no pa smo končno dobili nazaj komunistično levico, ki ste si jo nekateri takooooooo zelo želeli. na čelu slovenije je maneken, za katerega pa močno dvomim da bo sposoben voditi državo, ker še svoji partnerki ni sposoben biti zvest (le kako bo potem lahko zvest obljubam, ki jih je dajal med vso kandidaturo???) poleg tega je levica med sabo skregana (3/4 LDS je pobegnil k SD in ne prenesejo drug drugega, čeprav se SD za zmago lahko zahvali samo bivšim LDS, ki so mu prinesli glasove ker so zdaj v njegovi stranki; in vsak ki zna računat potem ugotovi da s(m)o se ljudje odločali enako kot pred 4 leti tako da tudi JJ ni veliko/nič izgubil!), poleg tega pa se golobič ne bo pustil nikomur vodit. delavci začnite si šparat ker penzij ne bo, ker BP pač ni za visoke pokojnine.
mislim tudi da je JJ za slovenijo naredil veliko, je pa res da je desno usmerjen in ga zato komunisti pač ne marate. prepričan sem tudi da bodo za slovenijo prišle velike spremembe je pa veliko vprašanje če dobre. upam da ta 4 leta ne bodo (pre)dolga!!
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 19:21
kdaj bo potem stopil na prste tistim, ki so postrelili ljudi v rogu? Ribičiču in ostalim domnevnim zločincem?
ninnoart
# 22.09.2008 ob 19:05
@ Miki Muster, brez skrbi, bo Pahor stopil na prste tem, ki so si sedaj 4 leta prilaščali moč, oblast in premoženje. Brez skrbi. Hvala za lep komentar. Obožujem vaše stripe.
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 18:42
MIKI MUSTER (karikaturist)
»Vlada pod vodstvom Janez Janše je naredila veliko glede prepoznavnosti Slovenije v svetu in uspešne gospodarske rasti naše dežele.
Izpostavil bi dobro izpeljano predsedovanje Svetu EU, uvedbo evra, gospodarsko rast in rast BDP-ja. Pohvalil bi tudi davčno reformo, schengenski sporazum in še in še…Menim pa, da bi vlada morala še bolj 'stopiti na prste' vsem, ki si nezakonito prilaščajo državno premoženje in še intenzivneje odpravljati nepravilnosti, ki se dogajajo pri izgradnji avtocest in bolnišnic. Večja skrb naj se nameni socialno šibkim in upokojencem.«
ninnoart
# 22.09.2008 ob 18:35
Pa še to: Ste slišali najnovejši vic ex-premiera? Zdaj trdi, da je bilo ogromno neveljavnih glasovnic in da se mu to zdi 'čudno', 18000 jih je bilo, ob 62% volilni udeležbi. Leta 2004, ko je bila udeležba 60%, pa je bilo 22000 neveljavnih glasovnic, a se mu takrat ni zdelo 'čudno' (codename za: zarota!).
ninnoart
# 22.09.2008 ob 18:29
Mr.Pink pozablja na morebitno mednarodno tiralico za njegovim nebeškim vodjo. Težko bo medije in svoje ministre manipuliral iz opozicije, Slovenski tednik in Ekspres bosta na smetišču zgodovine. Bomo videli, kdo bo vreden spomenika in kdo rešetk. Počakajmo na presikavo. Za 1 leto in pol jo je lahko zavrl, zdaj pa se bo razčistilo. Končno!!!
buuu
# 22.09.2008 ob 18:00
Janševa vlada je zgodovina.

Na nek način pa se bom z nostalgijo spominjal tistih cvetk o "pošteni stabilni predvsem pa odgovorni vladi razumnika modernega Robina Hooda Janeza Janše".
PS: je kdo danes kje zasledil kak komentar igrega?
LucjoP
# 22.09.2008 ob 17:56
kako lahko reces, da nimam argumentov, medtem ko ti enega za drugim nizas ze po ene 3eh straneh vsi skupaj pa niso vredni ene besede, da o nivoju ne govorim?! to je po vsej verjetnosti moj zadnji reply..

selektiven sluh in vid mas, fanatik si in s takimi se ni vredno pogovarjat...
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 17:43
Kje so bili pa takrat vaši smrdljivi mediji, ko so nam trg republike prodali SDjevci, nekim zasebnikom????
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 17:38
Jačja je od spomina povprečnega volilca, ki se mu še fino zdi, ker se ima za naprednega levičarje, volilje pa neko manekensko lutko, ki je nastopal brez vsebine na volitvah, sam luft ga je bil, še zdej je
LucjoP
# 22.09.2008 ob 17:38
OK
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 17:37
ne, janša bo imel spomenik za vse kar je že naredil, pahorjeve morebitne spomenike bomo pa lahko prišvasali tja, k kardelju, na trg republike, ki ga je SD v mandatu tiste pijanke, Danice Simšič prodali zasebnemu lastniku pod mizo. Blazno jaka levica
LucjoP
# 22.09.2008 ob 17:33
Možno, ampak do takrat bo pa nas dragi jansa mogu se marsikaj postorit... pahor pa v to dobo sele prihaja, upam da se bos moral ugrizniti v jezik in verjemi, tudi ti si zelis tega.
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 17:31
Janša bo imel nekoč še spomenik, pahor pa kvečjemu kakšno spominsko plaketo, v kakšnem lepotilnem salonu
LucjoP
# 22.09.2008 ob 17:29
Mr. pink, mislim, da kaj je pahor v življenju naredil in bi na to lahko bil ponosen, ni nek kvalifikator težek za mesto premierja.. Mislim, da sta lahovnik in gaspari in se marsikdo, vsaj tako dobra kot bajuk. Katere ministre bi pa ti nastel 4leta nazaj, dan po volitvah? Verjetno vse, glede na tvojo SDSforijo. Mislim tudi, da je brezpredmetno nastevati ministre na forumu, ce smo za to nalogo izvolili nekoga drugega, čigar ime bomo zavoljo miru zamolcali. Izgled se nikoli ni bil merilo za kompetenco, ceprav te razumem zakaj si preprican, da je ta vlada delala dobro (jansa, sturm, bajuk, mazej-kukovic...), gledas po (ne)izgledu.
Imamo se za levicarje in tudi smo. Poznam kar nekaj ljudi, ki "pucajo hlev" (torej so "kmetavzi"), ki za razliko od svojih cerkvenih sosedov volijo levico. Predvsem poznam samo levicarske ljudi, taksne ki imajo svobodne poglede na svet, zivijo brez predsodkov in ki so 4leta nazaj priznali poraz na volitvah.
ninnoart
# 22.09.2008 ob 17:10
Pahor ni bil vpleten v orožarske posle v devetdesetih in lani, Pahor povezuje narod in ga ne razdvaja, Pahor ni večni prvak svoje stranke (kakor sta Janša in Jelinčič), Pahor je v 4 letih potrojil število podore svoje stranke na volitvah, očitno si večina Slovencev teh vprašanj ne postavlja. Pahor ni cinik, ni dvoličnež, ne mobilizira nacionalistov, ni si nakradel premoženja, je ugleden evropski poslanec, ne kuje teorij zarot, ne bo rušil podjetij in medijev. Vaš Janša je odpel svoje. Sprejmite to! Izbrali smo tistega, ki se nam zdi najbolj kvalificiran.
antikrist
# 22.09.2008 ob 17:07
Bravo levica!!!

Mene pa najbolj žalosti to, da se je virus užaljenega JJ raširil tudi na njegove volilce, ki se ne znajo normalo sprijaznit z dejstvom da so zgubili in že prvi dan po volitvah iščejo krivca v komunistih, stalinistih, zelenih, rumenih in roza.

Žal mi je amak če to nedeljo ne bi greli svojih riti za pečjo v kakem kotu pod kristusim in molili, pač pa bi šli na volišče in obrkrožili JJ bi lahko celo zmagali.

Po toči zvoniti pa je prepozno.

Saj je JJ naredil tudi kako malenkost ki je bila ok, je pa naredil tudi veliko sranja. Za vsako stvar ki se mu po njegovi (in sebeda Biblijčni) etiki in morali ni dopadla je uparabil vsa sredstva, da je tako idejo v kali zatrl. Zaplankanost in konzervativizem ne sodita v 21. stoletje še manj pa v politiko.

Sprijaznite se s porazom je bila pač takšna Božja volja
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 17:05
Pa a zna kdo od vas pravilno našteti tri njegove ministre? Mene zdej to res že malo skrbi, kaj smo res ladja slepih in neukih norcev, ki izvolijo nekoga, ki ga ne poznajo in ne vedo kakšne načrte ima?
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 17:03
Torek na kaj je lahko pahor sploh ponosen v življenju, kaj je takega naredil do sedaj? A res ne more nihče povedati, pismo, že ene par ur vas sprašujem?

Kaj, a vam vaši cajtungi nič ne poročajo o kakšnih morebitnih življenskih dosežkih našega bodočega premjeja???

A lahko nekdo že pove kaj o tem pahorju, kaj dela, razen to da pretirano obiskuje solarij?
ninnoart
# 22.09.2008 ob 17:02
Mr. Pink, Milan Kučan med drugim :ppp
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 16:58
Pojma nimate, kdo je dal vam pravico da volite, drhal neuka
LucjoP
# 22.09.2008 ob 16:57
Sem zadovoljen z rezultatom, ceprav moj favorit ni zmagal. Mislm, da je vsa ta janseva "mobilizacija tranzitne levice" en majhen cmok u grlu ob hudem (glede na pricakovanje in ankete..) porazu. Katera stranka, pa ni poskusala karseda najbolje mobilizirati svojega volilnega telesa in ce ne, zakaj ne?! Gre se vendar za volitve, gre se za zmago, ki so jo "vsi" tako zelo pricakovali. Poraz ni povezan s tajkunskim obvladovanjem Dela (po drugi strani se rtv-ju ocita pristranskost vladi), afero patria ipd. ampak zgolj in samo zato, ker smo (nekateri bolj, drugi manj, spet tretji nic) zeleli zamenjati oblast.
Zdi se mi zalostno jansevo mislenje (ce sem prav razumel), da glas podezelja ni enakovreden glasu iz Ljubljane oz. da je ti. "tranzitna" levica zmagala na racun ljubljancanov, ki sta jih "mobilizirala" kucan in jankovic:
1. Sam sem se odlocil koga bom volil ze kaksno leto nazaj, predvolilna soocenja so me le se utrdila
2. Ce vecina glasov SD (oz. "tranzitni" levici) prihaja iz ljubljane, zakaj je stranka nase prihodnosti tako "suverena" v malo manj urbanih delih slovenije in kje je tam razvoj (na priblizno taki ravni kot v lj??). To je prihodnost?

Da ne bo pomote, nism eden od rdecih (ceprav so te delitve ze vec kot absurdne in smesne), ki bi ne glede na vse pljuval po vladi, ki ni po mojem okusu, ceprav roko na srce to se kar veliko pocnem v krogu prijateljev. Ta vlada je napravila kar nekaj dobrih stvari, izpostavil bi ministre Viranta, Zvera in Zerjava. Njim vse cestitke
Mr. Pink
# 22.09.2008 ob 16:57
Pahor ni nič nikoli naredil v življenju, na kar bi lahko bil ponosen, vi ki ste ga pa volili, pa sploh ne veste kakšne ministre bomo imeli, na volitvah so prevladali napuh, osebni interesi in nerazgledanost.

Torej kaj je kadaj v življnju pahor naredil kaj takega na kar bi lahko bil ponosen, če lahko?

Pa tri njegove ministre naštej pravilno, ce moreš
ninnoart
# 22.09.2008 ob 16:50
Sedaj smo na dobri poti normalne demokracije. Prav je, da se parlament pomeša na štiri leta. Sedaj so Simoniti, Virant, Rupel in Bajuk preteklost. Vidim, da je ogromno mladih obrazov in manj znanih ljudi v parlamentu. Hvala bogu! Seveda so tudi ljudje iz prejšnjega stoletja, pa vendar, počasi se stare garniture poslavljajo. Dokler pa bo desnica le Janša, je to slabo. Dolgo časa je levica bila Drnovšek, po njemu pa razsulo. To se bo zgodilo tudi na desni, v kolikor bo večni prvak desnice Janša naredil konec svoji karieri. Samo to so sanje, ki bodo realnost čez kakih 20 let ali še več... Edino, kar je janša naredil, je mobiliziral koalicijo nestrpnih in nacionalistov. Pahor pa ima za sabo sredino. Sprejmite dejstva.
ninnoart
# 22.09.2008 ob 16:45
Mene samo zanima, zakaj debatiramo o nekih stvareh, ki so preteklost. Je kar je. Janševiki, izgubili ste! Ko bo Pahor spet dvignil državo in njen ugled, pa vam spet ne bo prav. Ja pa kaj sploh hočete? Čas dvoličnosti in cinizma je mimo...
M-filter
# 22.09.2008 ob 16:42
kaj so volitve povedale:
30% je skrajnih desničarjev. to so al tisti ki sovražjo rdeče in bivšu jugo s Titom na čelu. podeželjski verski fanatiki ki živijo za cerkev, pa še kdo bi se4 najdu. (disciplinirani ljudje in tisti ki želijo red in želijo bit vodeni)

15% skrajnih levičarjev. tisti ki sovražijo domobrance torej bele. ki nikoli nebi šli na drugo stran, tujci v sloveniji(mogoče nisem zihr) pa še kdo.

OSTALI 55% se pa ljudje ki hočjo živet v Sloveniji kjer se lahko nekaj naredi. 12 let so živel pod levimi pa so šele potem dojel sa tako ne gre več naprej, čeprav ni bilo slabo.
Dal so možnost Janezu Janši kateremu prej nikol nebi dal in dobil jo je. A kaj ko je je zelo slabo izkuristu. tut jes sm takrat želu da SDS z Janšo zmaga pa sem bil vedno za levo. a če folk dojame po 1mu mandatu da neki ni vredu potem res ni vredu. in ta narod vedno pove kaj je prav.

Torej to bo en velk preizkus za novo vlado ker drugače se lahko čes 4 leta vse spremeni, ampak dvomem pa da bo SDS še kdaj zmagal, čeprav imajo največ ljudi za sabo ampak ostali so skupaj močnejši. samo poglejte SDS je sam le še NSI je z njimi. SLS je po moje verjetnosti v tem času bolj nakolnjen levi, saj se ve kdo je ŠROT.

Sam sem se pa končno ponovno zbudu kot ponosen na Slovenijo in da Sem Slovenec
Jethros
# 22.09.2008 ob 16:08
Aja, pa glede prevzema Laško...Janša je vedel kaj se dogaja...samo ga je Boško malo zjebal...zakaj je prost danes, če je kršil zakon? Zakaj ga niso ovadili, če je tajkun? Če je tajkun in se je nezakonito prilastil Laškega, zakaj je še vedno večinski lastnik?
Ja ja, postopki postopki...ne fant, prevzem je veljaven, ker mu je to omogočil sistem, za katerega je JJ še kako vedel, samo je njemu spodletel, ko si je želel DELO...aja, to je sklep, dokazi so zgolj nepotrebno gradivo, ker sklep je po mnenju koalicije dovolj veljavna zadeva ;)
Jethros
# 22.09.2008 ob 16:04
Zdaj se pa že sam sebe farbaš...a ti veš kaj pomeni transparenten posel? Transparenten = jasen = čist kot solza = prozoren = 101% pregleden!!!! ENO leto je nabijal to besedo okoli posla Mercator...zdaj mi pa ti napišeš, da je priznal napako pri tem poslu? :D
Razmisli, kaj si napisal in DA, hočem dokaze, ampak poišči vse izjave, tudi video, kako g.Janša prizna to napako, da posel ni bil transparenten...seveda mu je eno leto opozicija govorila, da ta posel ni bil čist, ampak napaka!!!

A je bilo oškodovano premoženje Laškega, ko je Šrot dobil večino? Ne spomnem se, pa je vseeno označen za tajkuna...pa mi ne spet bluzit ti o medijih, češ so ga oni tako označili...TAJKUN je beseda, ki je zrasla na zeljniku JJ in Boškota je on označil...ja ja, hočemo dokaze, hočemo dokaze...poišči si jih, ti se moraš prepričati, da je to resnica ali laž...meni je prav vseeno kaj to tebi pomeni ;)

Aja, sloni letijo v jatah, si vedel to?
mlincek
# 22.09.2008 ob 16:01
A veste kaj, Janša je zame levica tukaj v Sloveniji. Desnica je Bajuk. Pahor je pa komunist. In pika. Nekje nazaj je nekdo razložil definicijo Komunizma na oblasti. Dokler bodo v naši državi v poslanskih klopeh razni Anderlič, Školjč, Golubič, Potrč in Pahor oprostite nikoli in nikdar ne bom volil za kakršno od teh strank. Še sedaj ko je 18 let mimo se spominjam besede teh osebkov na televiziji. Če bi bilo po njihovem Bi še danes bili socialistična in federativna republika Jugoslavija z vsemi šestimi bratskini narodi v istem vedru. Oprostite mi: ampak to je resnica. In oni danes Sloveniji prodajajo demokracijo. Mi gre kar na br**anje. V njegovi stranki, ki se imenuje Socialni demokrati, so pa vse vrste prisklednikov, ki vsak išče korist zase. Od Šrota, ki bodočemu Slovenkemu predsedniku žuga in ga uči demokracije, pa vse do raznih opeharjencev: Jankoviča, notarjev, sodnikov, državnih usluždencev itd. Vsak bi košček potice zase. Ubogi Pahor, na predvolilnih oddajah si se znojil, zraven pa mislil hudiča kako bom pa jaz vodil to državo.
Obljube so bile res transparentne in široko odprte za vsakršni dialog. Ni ga čez odprtost in transparentnost.
asteroid
# 22.09.2008 ob 15:26
Jethros

Ti dokažem, da Janša tega ni rekel Nikoli?

Rekel pa je, da je bila napaka prodati delež Pivovarni laško zaradi koncentracije kapitala. Delež Laškemu je bil prodan, zaradi prodora na južne trge. Kar je sicer Mercator kasnje naredil (Srbija, Bosna, Makedonija). Pod Laškim tega ni bilo in zato je Janša rtekel, da je bila napaka. Ne pa transparentonst.

Prosim te, imaš arhivih oddaj in izjav janše na TV poišči pravo in boš videl kaj je izhavil.

Tipilčno za vsa vse je, da spremeinjate intrerporetacijo. O netransparantnosti os govorili vsi v SD v vsajkem intervuju in v DZ. Govorili so tudi o oškodovanju državnega premoženja v Mercatorju. Le da nihle uradno ni odkril tega oškodovanja, niti računsko sodišče ne.
mikoš
# 22.09.2008 ob 15:21
Zdaj po uspehu SD, bo država ta dolg pokrila, sanirala banke na račun davkoplačevalcev.
Podprla vse , ki so lasninili v prejšnjem režimu, in razne vele Janković-e. Zato se je šlo.

Pučnik bi gotovo ob vsem tem izjavil, Šlo se je za Slovenijo, SLOVENIJE ni več.

SLIŠATI JE BILO DANES, že marsikaj, tudi take izjave, kot tiha bela stavka, kar so koristili sodniki
in bolniške sestre, Kaj bo, ko bodo delavci in kmetje - podeželani, nemestni ljudje, brez napovedi naredili to,
neverjetno prava poteza, ker rdeči sindikati in rdeči kapitalisti, prenašajo samo ta izhod.
Tako da je končno konec z komunisti, na ta način edino prava rešitev. Sami se pokoljete med sabo,
in za sbo pokopljete, kar bo ostalo.


Tisti, ki so od strani gledali volitve, početje komunistov so vedeli zakaj, primite za krmilo in na trnovo pot.
Tudi če nobenga odgovornega, med komunisti nebo nihče našel se bojo poiskali sami med sabo. Kakor
gor tako dol, četudi po stranpoteh, gor še ni ostal nihče.
Jethros
# 22.09.2008 ob 15:15
ja asteroid, bluzim.....mooooo, glej slona čez okno....še dobro da sem na drugem štuku :D

Zadeva Mercator:
eno leto g.Janša trdi javnosti v kamere, da je posel transparenten, mine leto dni, prizna netransparentnost - kot si zapisal, nihče ne poda zahtevka po razveljavitvi prodaje, zakaj?Pokliči in vprašaj JJ!!!
Če se tega ne spomneš, si samo za se izključit, ker samo nabijapš drugim zaslepljenost in bluzenje, sam pa pišeš stvari, s katerimi potrdiš navedbe, pa še zavedaš se ne!

Da smo si vzeli pravico obsojat? Kdo je pa dal vam obsojat opozicijo zarote???? Mi bluzimo, vi pa navajate VAŠO resnico, ki bi morala držati, pa četudi brez pol dokaza???? NE MI NITI ČRHNITI VEČ O OBJEKTIVNOSTI IN RAZGLEDANOSTI!!!! Sam nimaš pojma o pomenih teh dveh besed in tokrat ti priporočam, da sebe pogledaš v ogledalo, preden obsojaš druge!
asteroid
# 22.09.2008 ob 14:58
Jethors

Katera dejstva. Spet blužiš in ko ti bom rekel pokaži dokaze,. boš topet rekel da nabijam. To je tisto, kar ti ves čas govorim. Ne moreš povzemati novic, ki so objavile novico in de dokazanega in dokazljivega dogodka. Je velika razlika. O mercatorju je bilo toliko povedanega, le glej ga zlomka, na upravnem sodišču prodaja ni razveljavljena, nihče ni tega zahteval., samo nakladate o mercatorju, ker verjamete neki sobni zameri bivše vladne sekreatrke in zdajšnje zatitalke medija Dela IN MAG.

Takšpne 'dokaze' sprejemate kot edino zveličavne in resnične.

To kažće vašo objektivnost in razgledanost. Obtožujete in obsojate. Brez sodišč in tožilstev. Vzeli ste si poravico odločati o krvdi drugih, ker jim nedolžnost pred zakonom ne pustite. Vaša pravica je obtožiti in obsoditi.
Kazalo