Prototip električnega roadsterja oblikovno deluje kot izvedljiv projekt. Foto: Honda
Prototip električnega roadsterja oblikovno deluje kot izvedljiv projekt. Foto: Honda

Honda s prototipom malega dvosedežnika z električnim pogonom dokazuje, da elektrika ne bo rezervirana le za racionalno uporabna vozila prihodnosti.

Prototip z imenom EV-STER, kar je kombinacija kratice EV za električna vozila in dela besede roadster, je v veliki meri izdelan iz ogljikovih vlaken. S tem so konstruktorji zagotovili manjšo težo 3.570 milimetrov dolgega vozila, kar pomeni več dinamike in večji doseg.

Električni motor z močjo 58 kilovatov, ki poganja zadnji par koles, lahko avto od 0 do 60 kilometrov na uro pospeši v petih sekundah, najvišja hitrost, ki jo doseže roadster je 160 kilometrov na uro. Litij-ionska baterija z zmogljivostjo 10 kilovatnih ur pa naj bi zagotavljala doseg do 160 kilometrov, za polnjenje naj bi zadostovale že tri ure.

Za upravljanje električnega roadsterja prihodnosti so konstruktorji predvideli nenavadno krmilo z dvema ročicama, pred voznikom pa je tridelni instrumentni del s prikazovalniki. Na njih seveda ne bi bili prikazani le podatki o delovanju vozila, temveč tudi številne druge informacije, vključno z očitno nepogrešljivimi družabnimi spletnimi orodji.