Arhiv oddaj
()
V današnji Avtomobilnosti bomo govorili o podatkih, ki bodo vse pomembnejši tudi v avtomobilih in bodo lahko postali celo vir dohodka. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Avtomobilnost 118: Vožnja po podatkovni avtocesti

Osemnajsta spomladanska Avtomobilnost
8. junij 2018 ob 00:03
Ljubljana - MMC RTV SLO

V 118. Avtomobilnosti smo vozili po podatkovni avtocesti prihodnosti, po kateri se bomo nekoč morda vozili celo zastonj. Vozili smo novo izvedbo mercedesa G, ki je namenoma videti točno tako kot stara. Pili smo kavo v družbi privlačnih mišičnjakov, takšnih, za katerimi se obračajo glave, zato so lahko dobro trženjsko orodje tako kot polepljeni kombiji.

V 118. Avtomobilnosti smo si pogledali, kako se Google vključuje v svet avtomobilizma. Spletni velikan bo ponudil avtomobilskim podjetjem svoj operacijski sistem. In tam, kjer je Google, tam so podatki, in kjer so podatki, tam bi moral biti denar, ne samo za Google, ampak tudi za nas. In tja smo šli v naši oddaji.

Nato smo vam pokazali vtise s prvih kilometrov z novim mercedesom razreda G, ki je na pogled zelo podoben predhodniku, a prinaša velik tehnični napredek.

V nadaljevanju oddaje smo povedali, kako je lahko avto trženjsko orodje. Naj gre za kričeče obarvanega superšportnika ali pametno polepljen tovorni kombi.

V novicah smo na slovenske ceste pospremili novi nissan leaf in poročali, kako je Virgin Galactic drugič uspešno izstrelil svojo raketo, s katero želi opravljati komercialne polete v vesolje.

Na koncu pa smo vam pokazali novo ugotovitev našega testiranja v simulatorju in test novega fiata za sodelovanje v razpisih.

Martin Macarol
Mercedes-Benz razreda G Foto: MMC RTV SLO
Lamborghini murcielago Foto: MMC RTV SLO
Virgin Galactic Foto: MMC RTV SLO
Nissan leaf Foto: MMC RTV SLO
Simulator Foto: MMC RTV SLO
Fiat fullback Foto: MMC RTV SLO
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo