V 134. Avtomobilnosti smo govorili o uvajanju digitalnega radia DAB ter o njegovi uporabi v avtomobilih. Foto: MMC RTV SLO
V 134. Avtomobilnosti smo govorili o uvajanju digitalnega radia DAB ter o njegovi uporabi v avtomobilih. Foto: MMC RTV SLO

Pred približno dvema letoma smo na našem tehnološkem paviljonu govorili, da digitalni radio DAB ni več prihodnost, temveč že sedanjost. O tem smo ob novi evropski direktivi, po kateri bodo morali vsi novi avtomobili imeti vgrajen DAB-sprejemnik, govorili tudi v 134. Avtomobilnosti. Povedali smo vam, kako bomo to novost uvajali v Sloveniji in kaj nam bo prinesla.

Nato smo vam pokazali test najmogočnejšega in najbolj nastopaškega Audijevega športnega terenca z oznako Q8.

Takoj za tem smo šli na sneg, kje smo preizkusili zelo poseben stroj. Dodobra mo si ogledali ter se zapeljali s teptalnikom snega (ratrak), in to po planiških skakalnicah.

S snega smo znova skočili na asfalt in preizkusili Renaultov veliki enoprostorec grand scenic z novim malim turbobencinskim motorjem.

V novicah smo se pogovarjali o zavijanju v desno ob rdeči luči, ki ga preizkusno uvajajo v sosednji Avstriji, in vas vprašamo, ali smo tega sposobni tudi v Sloveniji. Pogledali smo si dogajanje na področju avtonomne vožnje, kje ugotavljamo, da se z Googlovim Waymom po številnih drugih proizvajalcih zdaj povezuje še velikan Renault-Nissan-Mitsubishi. Pokazali smo vam prenovljeni volkswagen passat, pogledali, kako letala vplivajo na deževje, posvetili pa se bomo tudi kolesarstvu s pogledom na zložljivo električno kolo ter na inovacijo za nakazovanje smeri na kolesu.

Na koncu pa smo vam pokazali test elegantnega Volvovega karavana z zmogljivim turbobencinskim motorjem T5.