Foto:
Foto:
Pahor: Ambicije morajo biti visoke.

Dosegli smo socialno in ekonomsko ravnotežje, za več kot 60 odstotkov povišali socialne pomoči in zmanjšali stopnjo revščine ob hkratni najmanjši stopnji brezposelnosti doslej, je na ptujskem gradu še poudaril Rop.

Med dosežene uspehe je Rop prištel še uravnoteženje javnih financ in sprostitev državnega proračuna za financiranje razvojnih projektov. Pred torkovo izredne seje pa je izrazil željo po debati na osnovi argumentov, predvsem pa v smeri konstruktivne razprave.

Pahor: Politična in socialna stabilizacija
Predsednik ZLSD-ja Borut Pahor je ob sklepu štiriletnega mandata tega označil kot obdobje, v katerem so realizirali bistvene pogoje za politično in socialno stabilizacijo. Ambicije vlade morajo biti vedno zelo visoke, ker le takšne lahko zagotavljajo nadaljnji razvoj, predpogoj tega pa je po njegovih besedah socialna stabilnost države.

Rous za več parlamentarne demokracije
Predsednik DeSUS-a Anton Rous je napovedal, da si bodo v prihodnjem mandatu prizadevali predvsem za več parlamentarne demokracije. Kot kazalec dosežene stopnje socialne stabilnosti je označil tudi sodelovanje s sindikati, ki bi po njegovem mnenju moralo biti v prihodnjem obdobju resnejše kot doslej.