Da bi tudi sami prispevalo kaj k višji ravni varnosti na naših cestah in poskušali odpraviti morebitne napake, v tokratni Avtomobilnosti začenjamo našo pobudo Bodimo boljši z obljubo, kako bo svoje udejstvovanje v prometu izboljšal predsednik države Borut Pahor.

Nato se vam oglašamo z ženevskega salona avtomobilov, kjer so včeraj razglasili zmagovalca izbora avtomobila leta, danes pa odprli vrata za predstavnike medijev, uradno odprtje za obiskovalce bo na vrsti v četrtek. Predstavili vam bomo najbolj vroče novosti in povedali, v katero smer kažejo smernice v avtomobilizmu.

V tretji temi tokratne Avtomobilnosti pa vam predstavimo tudi hobi našega voditelja Davida Urankarja - on je namreč prvi voznik boba v Sloveniji. Svoj dvosedežni bolid z drsalkami je v oddaji primerjal z novim audijem TT.

K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Tudi Borut Pahor bo boljši voznik. Foto: Avtomobilnost
Volkswagen passat je osvojil lovoriko Car of the Year. Foto: Avtomobilnost
Avtomobilski salon v Ženevi znova odpira vrata. Foto: Avtomobilnost
Audi TT kot bob na štirih kolesih. Foto: Avtomobilnost