Nissanov superšportnik bo na nekatere evropske trge pripeljal januarja 2012. Foto: Nissan
Nissanov superšportnik bo na nekatere evropske trge pripeljal januarja 2012. Foto: Nissan

Nissan je najavil začetek prodaje superšportnika GT-R, ki ga sedaj poganja še zmogljivejši motor s 404 kilovati (550 KM) in 632 Nm navora.

V primerjavi s predhodnikom je motor zmogljivejši za 14 kW moči in 20 Nm navora, konstruktorji pa zagotavljajo, da je sedaj odzivnejši tudi pri nižjih in srednje visokih hitrostih. Boljše tehnične karakteristike so dosegli predvsem z izboljšavami pretoka zraka v motorju in spremembami izpušnega sistema, dodatno pa so uglasili tudi nastavitve delovanja ventilov in vžig.

Športnemu značaju so povsem podrejene tudi nastavitve podvozja, pri katerih so predvideli, da bo med izkoriščanjem skrajnih zmogljivosti za volanom sedel le voznik, in tako poskrbeli za asimetrično uravnovešenje zaradi večje teže na eni strani.

Tistim kupcem, ki bodo imeli superšportnika GT-R le za na dirkališča, pa bodo namenili še dodaten paket dirkalne opreme in nastavitev, kar med drugim pomeni le dva sedeža v potniški kabini, usnjeno oblazinjenje pa oplemeniteno z dodatnimi vstavki iz materiala, ki poskrbi za boljši oprijem voznikovega in sopotnikovega telesa tudi med dinamičnim premagovanjem ovinkov.