Avtomobilnost
(4)

Poudarki

  • 40 tisoč kosov kock za izdelavo forda GT
  • VW beetle z nagibnimi sedeži in originalnim motorjem
Ford GT lego
Na modelu Lego Ford GT je številka 66, ključni detajli na maketi so v enakih barvah kot na dejanskem dirkalniku. Foto: Ford

Dodaj v

Originalni hrošč in športni ford GT iz kock lego

Avtomobilske makete
18. junij 2016 ob 08:24
Nemčija - MMC RTV SLO

Sestavljanje maket iz kock lego je zahtevnejše, kot meni marsikdo. Za maketo športnega forda GT je bilo treba zložiti 40 tisoč kock. Pri podjetju Lego pa spomine na preteklost oživljajo s škatlo kock in prospektom za originalnega Volkswagnovega hrošča.

Pri podjetju Lego so svojo linijo avtomobilskih izdelkov is serije Creator obogatili z originalnim beetlom. Iz 1.167 kock se sestavi originalnega hrošča v azurno modri barvi, ravnim vetrobranskim steklom, ukrivljenimi blatniki, Volkswagnovim logotipom, originalnim štirivaljnim zračno hlajenim motorjem, posodo za gorivo, rezervnim kolesom ... Pri Legu so pojasnili, da je mogoče na streho modelčka namestiti desko za deskanje na vodi ali hladilno torbo, v kateri so steklenice za pijačo, izdelane iz kock. V notranjosti bež barve je armaturna plošča z merilniki, volan in naprej nagibni sedeži.

Pred Le Mansom še ford GT iz kock lego
Ford je predstavil različico športnega forda GT iz kock lego. Ford GT je Fordova zvezda na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa, za izdelavo makete iz 40 tisoč kock so potrebovali veliko potrpljenja in tri tedne časa. Legova različica dirkalnika, ki je tretjina dejanske velikosti vozila, je razstavljena na Circuit de la Sarthe v Franciji od 18 do 19. junija, skupaj z legendarnim modelom Ford GT 40. Letos mineva 50 let, odkar je Ford GT dosegel zgodovinski uspeh kot absolutni zmagovalec na vztrajnostni dirki ter zasedel prvo, drugo in tretje mesto.

Nastajanje forda GT iz kock

VW beetle iz kock

Gregor Prebil
Ford GT lego
Ford GT lego
Ford GT lego
Ford GT lego
Ford GT lego
Volkswagen beetle lego
Volkswagen beetle lego
Volkswagen beetle lego
Volkswagen beetle lego
Volkswagen beetle lego
Volkswagen beetle lego
Volkswagen beetle lego
Prijavi napako
Komentarji
trifosgen
# 18.06.2016 ob 08:56
Nov vrhunec prepisovanega novinarstva: " Originalni VW beetle". Za hrošča pisun še ni slišal?
furs
# 23.06.2016 ob 05:35
Originalni hrošč je bil izdelan iz jekla - lego kock ni bilo na njem.
prim00z
# 18.06.2016 ob 14:03
obožujem lego kocke
Špula
# 18.06.2016 ob 08:51
Ko že umenjate LeMans. Danes se začenja 24h LeMansa ;)
Ford
link
Osvežitev za ka+ in terenska različica ka+ active
6
6. februar 2018 ob 09:10 Ford je preprostemu malčku ka+ priskrbel nove motorje in zanj pripravil tudi novo izvedbo active, ki se spogleduje s športnimi terenci.
Več novic ...
Volkswagen
link
Pred kitajsko premiero
11
12. februar 2018 ob 06:47 Tretja generacija Vokswagnovega luksuznega športnega terenca touareg je že skoraj nared. Premiero bo doživela 23. marca na Kitajskem.
Več novic ...
Kazalo