Bentayga Mulliner predstavlja vrhunec športnoterenskega razkošja. Foto: Bentley
Bentayga Mulliner predstavlja vrhunec športnoterenskega razkošja. Foto: Bentley

Bentleyjev posebni oddelek Mulliner je ustvaril avtomobil, ki bo postavil nova merila v razredu luksuznih športnih terencev. Poleg posebne dvobarvne karoserije, 22-palčnih platišč iz lahke litine ter novega oblazinjenja prinaša šestlitrski bencinski W12 stroj, ki razvije 441 kilovatov (600 KM) in 900 Nm navora. To je dovolj za pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v 4,1 sekunde ter končno hitrost 301 kilometrov na uro.

Ena od posebnosti serije Mulliner je ročno šivano usnjeno oblazinjenje, ki je na voljo v različnih odtenkih za sprednja oziroma zadnja sedeža. V »serijsko« opremo pa spada tudi hlajen in osvetljen prostor za steklenico v zadnji sredinski konzoli. Lastniki lahko prek možnosti My Mood izbirajo 15 barv ambientalne osvetlitve in uravnavajo tudi njeno jakost.

Zvočni sistem Naim for Bentley premore 20 zvočnikov in 1.950-vatni ojačevalec. Na voljo so tudi električno nastavljivi senčniki in sistem za daljinsko uravnavanje temperature, tudi ko motor ne deluje.

Seveda ne manjkajo niti asistenčni sistemi, kot so radarski tempomat, sistem za ohranjanje vozila znotraj voznega pasu, sistem za nočni vid in projekcija podatkov na vetrobransko steklo. Omeniti velja tudi sistem vzmetenja Bentley Dynamic Ride s tehnologijo električnega nadzora nagibanja karoserije z napetostjo 48 voltov.

Navijanje z gibi avtomobila
Kupci si bodo lahko med drugim omislili še poseben pikniški komplet Hamper by Mulliner, ki vključuje pribor, krožnike in kristalne kozarce, pika na i pa je posebna ura Mulliner Tourbillon by Breitling. Gre za eno izmed bolj zapletenih mehanskih ur na svetu s samodejnim navijanjem, ki deluje s premiki avtomobila. Njeno ohišje je lahko izdelano iz rumenega, belega ali rožnatega zlata, številčnica pa je lahko biserna ali črna ter okrašena z osmimi diamanti.

Ekskluzivni športni terenec bo na voljo v omejeni seriji, koliko bo treba zanj odšteti, pa še ni znano.