Zunanje spremembe so tako minimalne, da jih je na prvi pogled praktično nemogoče opaziti. Foto: Audi
Zunanje spremembe so tako minimalne, da jih je na prvi pogled praktično nemogoče opaziti. Foto: Audi

Audi je vizualno in tehnološko osvežil dva svoja modela, A6 in A7 sportback, ki sta na trgu že dolgih šest let.
Aktualni generaciji audija A6 in modela A7 sportback sta bili predstavljeni že leta 2010. Ker v Ingolstadtu naslednikov še niso pripravili, so se odločili za še eno posodobitev. Prvo so naredili leta 2014, ko so življenjsko dobo podaljšali predvsem s kozmetičnimi posegi.
Oblikovalske spremembe zaobjemajo odprtine za dovod zraka v novo oblikovanem spodnjem delu odbijača, medtem ko visokosijajni črni prečki vodoravno delita stranski rešetki na odprtinah za dovod zraka. Tudi stranski pragovi in zadnji odbijač so oblikovani z bolj izrazitimi robovi. Nov difuzor na spodnji strani zapira zadek vozila. Novi sta dve barvi - rdeča in zelena. Kupci limuzinske in karavanske, avant, različice audija A6 lahko po novem izbirajo med dvema novima dizajnoma lahkih platišč, pri audiju A7 so na voljo tri nove različice aluminijastih platišč.

Brezžično polnjenje telefonov
Pri audiju A6 allroad je na voljo nov, opcijski paket opreme advance, ki prinaša 20-palčna lahka platišča, športni sedeži so oblečeni v posebno usnje.
Tako A6 kot A7 sta dobila novo LED-osvetlitev v potovalni kabini in prtljažniku.
Kar zadeva tehnološke novosti, je mogoče pametne telefone v posebnem prostoru polniti brezžično s pomočjo indukcijskega polnilnika, prek Audijevega MMI-vmesnika pa je mogoče sodelovanje z Apple Car Play in Android Auto.
Za potnike zadaj je zdaj za doplačilo na voljo tablični zaslon, ki se ga namesti na zadek vzglavnikov prednjih sedežev. Tablico je mogoče sneti in izključiti z naslona ter jo uporabljati individualno.
Audi bo prenovljena modela začel dobavljati poleti. Cene osnovnih modelov bodo ostale enake.