Parada bikink je pred leti potekala tudi že v Braziliji ... Foto: EPA
Parada bikink je pred leti potekala tudi že v Braziliji ... Foto: EPA
Parada bikink
Prireditelji poudarjajo, da ne gre za lepotno tekmovanje. Foto: Organizator

prehodile eno miljo v dvodelnih kopalkah.

Na glavni portoroški plaži bo 10. avgusta potekala prireditev Parada bikink, s katero želijo prireditelji na enem mestu zbrati čim več žensk v bikiniju, ki bodo skupaj prehodile 1,65 kilometra dolgo pot. Kot je za MMC dejala Mateja Kefer, se kandidatke lahko prijavijo na tri načine: z obrazcem na spletni strani www.paradabikink.si, prek Facebooka ali pred samo prireditvijo, med 11.00 in 13.00. "Mimohod" bo potekal od 14.00 do 16.00.

Prek spleta se je do zdaj prijavilo 200 žensk, po njenih besedah "jih je v ozadju še 400, tako da računa nekje na 600 ljudi", kar sicer ne bi bilo dovolj za nov mejnik.

"Želimo razbijati tabuje"
Predstavniki Guinnessove knjige rekordov so običajno zelo natančni in zahtevni in njihov človek bo prišel tudi v Portorož. "Pravili sta dve - dekleta morajo biti oblečena v dvodelne kopalke in uspešno prehoditi eno miljo oziroma 1,65 kilometra. Starostne omejitve ni," je pojasnila Keferjeva, ki opozarja, da nikakor ne gre za neke vrste lepotno tekmovanje, kot marsikdo pomisli. "Razbijamo tabuje. To ni lepotno tekmovanje, je tekma, želimo se zapisati v Guinnessovo knjigo rekordov za leto 2013 v kategoriji 'largest bikini parade'."

Tudi dobrodelna nota
Parada bikink je sicer prvič pred leti potekala v Avstraliji, potem se je preselila v ZDA, na Florido, trenutni rekord pa imajo Kitajke, saj se jih je lani na kupu zbralo natančno 1.085.

Pa bo mogoče videti tudi kakšne znane Slovenke? "Vabimo jih, več pa bo jasno v zadnjih dveh dneh pred parado," je ostala skrivnostna Keferjeva, ki je dodala, da ima dogodek tudi dobrodelno noto, saj bodo na njem zbirali sredstva za Društvo s cistično fibrozo.