Tudi letošnje brucovanje je zaznamoval slabši obisk, kot je bil na primer pred petimi leti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tudi letošnje brucovanje je zaznamoval slabši obisk, kot je bil na primer pred petimi leti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robin Schulz
Prvo ime letošnjega Brucovanja je bil mojster remiksov Robin Schulz, ki je na oder stopil že okoli polnoči. In se po dobri uri poslovil od zbranih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Fil Tilen
Razpoloženje v dvorani Kocka je letos najbolje uspelo dvigniti hrvaškemu mojstru rim Fil Tilnu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
CoverLover
Večer na velikem odru se je končal s serijo priredb CoverLover. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Edini večerni izpit, ki ga narediš (le?) s kozarcem v roki, je letos vabil z imeni, kot je mojster remiksov Robin Schulz - glavni krivec za komercialno uspešnico Prayer in C -, domačim "strojem" za priredbe CoverLove, hrvaški hiphoper Fil Tilen, ki se spogleduje z elektronskimi (dub step) ritmi in programom DeeJayTime ter zasedba Blubird.

Tudi tokrat je bilo dogajanje razdeljeno na dva odra: elektronskega in rokersko/rapersko/elektronskega v dvorani Kocka. Ustaljene domače (pop)rokerje na glavnem odru v dvorani Kocka so organizatorje tokrat nadomestili z bolj elektronskimi ritmi. Ob prihodu skupine CoverLover na oder okoli pol dveh zjutraj je tako do polovice napolnjena dvorana dvigovala roke v zrak ob priredbah Nicki Minaj (Starships), Swedish House Mafie (Don't You Worry Child), Pharella Williamsa (Happy) in tudi The Black Keys (Lonley Boy).

Pevec zasedbe CoverLover Simon Vadnjal, ki je še lani spremljal dogajanje v zaodrju, je bil tako ob slovesu prvega imena Brucovanja - Shultza - prvi animator večera. Po polnoči so se namreč obiskovalci razdelili pod elektronskim in glavnim odrom, toda nobenega jim ni uspelo napolniti do konca.

Drugi so se podali peš ali s prevoznimi sredstvi proti središču mesta (kjer jih je med drugim pot lahko zanesla tudi na nastop legende iz serije Princ z Bel Aira didžeja Jazzyja Jeffa - več o tem v nadaljevanju dneva). Toda tako kot pretekla leta je bilo v ospredju druženje, tako je tudi marsikdo preslišal znova slabo akustično opremljenost obeh prizorišč na Gospodarskem razstavišču.

Naval na Shultza
Vrhunec dogajanja je letos za mnoge predstavljal nastop nemškega didžeja in producenta, ki je pod svoj oder privabil največ ljudi. Toda njegov nastop je zaznamovalo prerivanje v prvih vrstah, zaradi česar so se morale okrepiti vrste varnostnikov. Tudi Schulz ni bil pretirano navdušen, ko je eni izmed oboževalk uspelo prodreti na oder in je ob didžeju tudi zaplesala, toda ta se jo je otresel.

V njegovem repertoarju tako poleg največjih uspešnic - poleg Prayer in C še Waves - niso izostale niti priredbe Shining Your Way, A Sky Full Of Stars, No Rest For The Wicked in njegova Sunset.

Eno izmed zanimivejših dejanj večera je bilo tekmovanje za najpametnejšega študenta, kjer so se pogumneži morali spopasti s klasičnimi logičnimi vprašanji, kot so: Na katero stran se skotali jajce, potem ko ga petelin izvali na vrhu strehe z enako poševnostjo strehe na obeh straneh. Pričakovanega odgovora, da petelin ne nosi jajc, ni bilo z nobene strani. Tudi letos pa je ob polnoči potekala tradicionalna prisega brucev iz vse Slovenije, zbranih v središču prestolnice.

Nižje oz. podobne cene kot pretekla leta
Cene vstopnic so letos bile od štirih v predprodaji do dvanajstih evrov na dan dogodka. Cene pijač so bile od enega do 2,5 evra. Za epruvetko zeliščnega likerja je bilo treba odšteti najmanj, pivo je stalo 2,5 evra, medtem ko je bilo treba za 0,5 litra navadne vode odšteti dva evra. Dogajanje, ki je počasi privabljalo obiskovalce od 21. ure naprej, se je končalo v zgodnjih jutranjih urah.

Več si lahko ogledate v spodnjem videokolažu in galeriji.