Ob Magnificu je bilo mogoče migati tudi pri 'Hir aj kam hir aj go'. Foto: MMC RTV SLO
Ob Magnificu je bilo mogoče migati tudi pri 'Hir aj kam hir aj go'. Foto: MMC RTV SLO
Vrhunec brucovanja

Tudi letos se je na prireditvenem prostoru zbralo veliko tako tistih, ki so letos prvič sedli v študentske klopi, kot tudi drugih, ki študirajo že (pre)dolgo ali pa se preprosto z nostalgijo spominjajo svojih najbolj brezskrbnih dni v življenju ...

Čeprav je bilo letos udeležba slabša kot prejšnja leta - cena vstopnice je vsako leto višja in je tokrat znašala slabih 15 evrov - pa ste za svoj denar dobili obisk treh prireditvenih prostorov, kjer je bilo poskrbljeno za vse glasbene okuse.

Šank Rock - čisto pravi rockerji ...
Na prvem osrednjem odru - v hali A2 - so se zvrstili v živo odlični Omar Naber s svojo spremljevalno skupino Kareem, eden zagotovo najboljših slovenskih raperjev Trkaj s svojimi Rapostili in mednarodni že malo pozabljeni Magnifico s Turbolentzo. Za rockovski vrhunec so poskrbeli vedno izvrstni Šank Rock, ki so s priredbo mednarodne uspešnice "Jump" navsezadnje poskrbeli, da se je pod njihovim odrom najbolj skakalo.

Rajanje s Kingstoni
Preverjeni Kingstoni jim po drugi strani niso ostali dolžni, saj so s svojim, lahko rečemo, železnim repertoarjem spravili v "zrak" študente v hali A. Pred njim so nastopili še uveljavljeni Elvis Jackson, stari, a dobri Nieti, urbani dvojec v postavi Guštija in Polone, vse prodornejši The Tide in Noom 8.

Poskrbljeno je bilo tudi za ljubitelje tehnoritmov, saj so za mešalkami odra K4 stali Rydel, Blasch, EB King, Bizzy, Schrauff in gost iz iste države, od koder je prišla k nam britanska kraljica Elizabeta - Kenny Hawkes.

Za varnost je bilo letos dobro posrkrbljeno, saj toliko varnostnikov nismo zasledili še nobeno leto, je pa treba povedati, da je bil za nekaj časa v eno smer zaprt prehod med obema glavnima odroma, zaradi česar je prišlo do številnega negodovanja, a so "možje v rumenem" po prihodu policistov prehod spet odprli. Kakšnih neredov ali nereda ni bilo opaziti, razen običajnih "kom", ki so se že pred polnočjo "zabarikadirale" v svoje kote, in velikih količin praznih steklenic in plastenk v okolici prireditvenega prostora, kar pa tudi ni nič novega.

Za konec omenimo še ceno piva, ki je letos znašala dva in pol evra, in letošnjo novost - posebno stojnico, kjer ste lahko naročili naravni sok, a ta ni šel prav dobro v promet ...

Jure Rejec

Vrhunec brucovanja