MMC-jev slon Bansi je v okviru Čarobnega dne nastopil na glavnem odru, kjer je najmlajše poučil o pravilnem recikliranju. Foto: MMC RTV SLO
MMC-jev slon Bansi je v okviru Čarobnega dne nastopil na glavnem odru, kjer je najmlajše poučil o pravilnem recikliranju. Foto: MMC RTV SLO
RTV-jeva stojnica
RTV se je kot medijski pokrovitelj na prireditvi predstavil tudi v svojem razstavnem prostoru. Obiskalo ga je mnogo obiskovalcev, najmlajši pa so lahko v njem tudi risali in se igrali. Foto: MMC RTV SLO

Ob prijetno polnih stojnicah so obiskovalce razveseljevali številni nastopajoči, med katerimi so bili Nuša Derenda, Tinkara Kovač in Game Over. Na kar petih prizoriščih so organizatorji poskušali otrokom pričarati zares poseben dan.

Čarobni dan je obiskal tudi Bansi
Prireditev je odprla povorka maskot, ki jo je po Arboretumu vodila mažoretna skupina. Otroke so razveseljevali Barni, Vzajemko, Bojan, Viki in MMC-jev slon Bansi. Med prvimi je nastopil slon Bansi, ki je otroke poučil o ločevanju odpadkov. S pogumnimi nadobudneži je imel nagradni kviz, na koncu pa so skupaj odpeli ekološko obarvano pesem Eko rock, za katero je Bansi že posnel tudi videospot. Bansi je podelil tudi nagrade in nekaj pobarvank.

MMC na Čarobnem dnevu
Na stojnici RTV Slovenija so otroci v družbi Bansija lahko peli, risali in se z njim fotografirali. RTV, ki je tudi medijski pokrovitelj dogodka, je za otroke na svoji stojnici pripravil veliko različnih dejavnosti, ki se jih lahko obiskovalci udeležijo vse do konca Čarobnega dne.

Čarobni dan je tudi dobrodelno obarvan
Cena vstopnice za celo družino je znašala 5,5 evra, izkupiček pa bo šel v dobrodelne namene. Organizatorji bodo s pomočjo Zavoda Zaupanje ter drugih pokroviteljev in partnerjev obdarili otroke iz socialno ogroženih družin, da bodo lahko obiskovali različne tečaje in druge obšolske aktivnosti.

Metulji v Arboretumu
Na prireditvi so imeli obiskovalci poleg pestrega razvedrilnega programa možnost obiskati razstavo tropskih metuljev, ki trenutno gostuje v Volčjem Potoku. Na voljo je pa tudi mnogo poučnih delavnic ter športnih in kulturnih vsebin, tako so otroci kot celotna družina najdejo kaj zase.