Nova mis Slovenije Sandra Adam je stara 20 let, visoka 172 centimetrov in prihaja iz Dravograda. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
Nova mis Slovenije Sandra Adam je stara 20 let, visoka 172 centimetrov in prihaja iz Dravograda. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
Miss Slovenije
Šopek treh najlepših - prva spremljevalka Ajda Sitar (levo), nova mis Sandra Adam (v sredini) in druga spremljevalka Sandra Skutnik. Foto: Foto: MMC RTV SLO

Eno izmed vprašanj superfinalistkam je postavil tudi bralec MMC-ja Robi Čehič iz Ljubljane, ki bo prejel praktično nagrado. Čestitamo!

Miss Slovenije 2010
Med lepoticami sta 'krmarila' Lucija Gubenšek in Boštjan Kljun. Foto: MMC RTV SLO/P.S.

Takoj po razglasitvi je nova misica za MMC povedala, da je zmage vesela, vendar je ni pričakovala. Na Kitajskem, kjer bo izbor za mis sveta, pa bo Sandra poskusila predvsem čim bolje predstaviti Slovenijo. Več v spodnjem videu.

V SNG-ju Maribor je potekal izbor Miss Slovenije, ki sta ga povezovala Lucija Gubenšek in Boštjan Kljun. V finalu smo videli 12 lepotic, ki so se predstavile v treh izhodih - v kavbojkah in visokih škornjih, kopalkah in na koncu še v večernih oblekah.

Tri dekleta so si uvrstitev med šest najlepših, med superfinalistke, priborila že na predhodnih izborih. To so bile Sandra Adam, Sandra Skutnik in Vesna Brkič, ki so po vrsti osvojile izbore Top model, Talent show in Miss bikini. V finalu so preostala tri mesta v šesterici zapolnile še Ajda Sitar, Ana Zmrzlikar in Karmen Klinc. Šesterica je morala nato odgovarjati na vprašanja žirije, gledalcev in medijskih sponzorjev, med katerimi je bil tudi Multimedijski center RTV Slovenija. Prav poznejša zmagovalka se je pri tej nalogi nekoliko zmedla. Na vprašanje, katerih pet slovenskih znamenitosti ima veljavo v svetu, je po nekaj zapletanja in ponavljanja omenila človeško ribico, Bled, staro trto iz Maribora, Postojnsko jamo in kurente.

Spremljevalki Ajda in Sandra
Krono in lento najlepše, poleg tega pa še novi avtomobil, je prejela 20-letna Dravograjčanka Sandra Adam. Prva spremljevalka je postala 19-letna Ajda Sitar iz Domžal, druga pa prav tako 19-letna Sandra Skutnik iz Gortine pri Muti. Ta je osvojila tudi lento najlepše po izboru sodelujočih prek SMS-glasovanja.

Za glasbeno-plesni premor so poskrbeli plesna skupina Maestro, Marko Vozelj, pevka April, duet Maja Keuc in Boštjan Bračič ter Alya. Žirijo za izbor nove najlepše Slovenke so sicer sestavljali Monika Vuk, Marko Kajfež, Tina Petelin, Boris Onišak, Mateja Planjšek Kristanič, Stefan Lupino, Bernarda Žarn, Peter Mankoč in Eva Repič.

Kdo je nova mis?
Sandra Adam je študentka 2. letnika fakultete za varnostne vede. V intervjuju pred tekmovanjem je dejala, da v prostem času piše pesmi, bere, kaj dobrega skuha ali speče, precej časa pa preživi tudi s fantom, prijatelji in družino. Ukvarja se s športom, najbolj pri srcu ji je ples, ki ga je tudi trenirala, rada pa ima tudi tek v naravi, kolesarjenje, pohodništvo, sprehode in rolanje. Opisala se je kot zelo pozitivno in preprosto dekle, ki na vse skuša gledati optimistično. Če bi postala nova mis Slovenije, je dejala, da bi najprej vsa evforična počakala na konec uradnega dela podelitve na odru, nato pa bi odhitela do svojih najbližnjih in vse stisnila v močen objem. No, želja se ji je uresničila.

Oblikovalsko "bitko" dobila Maja Ferme
Poleg razglasitve za uradno najlepšo Slovenko smo na prireditvi dobili tudi obleko, v kateri bo Sandra Adam predstavljala Slovenijo na svetovnem izboru na Kitajskem. Med 12 oblekami 10 slovenskih oblikovalk oziroma oblikovalcev je žirija najprej izbrala tri obleke, ki bodo z novo mis odpotovale na Kitajsko. Pod trojico najlepših so se podpisali Maja Ferme, Diana Kotnik Lavtižar in Igor Hapš. Maja Ferme pa je tista, katere obleko bo na glavnem izboru nosila nova mis Slovenije; drugi dve obleki bosta namenjeni za spremljevalne prireditve.

Novo mis sveta bomo dobili jeseni
Že 60. najodmevnejši lepotni izbor na svetu bo sicer potekal na rajskem otoku Hainan v mestu Sanja na Kitajskem. Sandra Adam se bo tja odpravila že 1. oktobra, izbor pa bo 30. oktobra.

Superfinalistke odgovarjajo na vprašanja
Razglasitev trojice najlepših

Izjava prve in druge spremljevalke Miss Slovenije


Maja Keuc o lepotnih tekmovanjih in glasbi

Izjava zmagovalke Sandre Adam

Eno izmed vprašanj superfinalistkam je postavil tudi bralec MMC-ja Robi Čehič iz Ljubljane, ki bo prejel praktično nagrado. Čestitamo!