Novinarjem so stisnili roko Gregor Virant, Danilo Türk in Mitja Gaspari. Foto:
Novinarjem so stisnili roko Gregor Virant, Danilo Türk in Mitja Gaspari. Foto:
Novoletni sprejem za novinarje

V Cankarjevem domu je bil novoletni sprejem za novinarje in urednike, ki ga prirejajo predsednik Republike Slovenije, predsednik državnega zbora in predsednik vlade. Boruta Pahorja, ki opravlja tekoče posle predsednika vlade, je zaradi zdravstvenih težav nadomeščal Mitja Gaspari.

Ta se je na rdeči preprogi postavil ob bok predsedniku države Danilu Türku in predsedniku Gregorju Virantu, kjer so se rokovali z vsakim gostom posebej in izmenjali nekaj vljudnih fraz, s katerimi se običajno poslavljamo od starega leta in pričakovanju novega, fotografi pa so vneto "šklocali".

Vsi trije politiki so imeli pripravljene tudi pozdravne govore, ki pa so bili precej sproščeni in tudi zelo kratki, zato so se lahko gostje kmalu posvetili kramljanju in druženju s kolegi iz lastnih in drugih medijskih hiš. Tako so se veselo pozdravljali zdajšnji in nekdanji sodelavci, pogovori so nanesli na poklic predstavnikov sedme sile, silvestrovo, družino in še kaj, seveda pa ni šlo brez (predvsem zadnje čase) vsepovsod navzoče politike in pa najljubšega slovenskega konjička - opravljanja.

Nekaj utrinkov z novoletnega sprejema si lahko ogledate v priloženi fotogaleriji!

Novoletni sprejem za novinarje