Znani slovenski stand-up komiki so se ob dnevu boja proti aidsu zbrali v središču Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO
Znani slovenski stand-up komiki so se ob dnevu boja proti aidsu zbrali v središču Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO
Moški in alkohol? Slaba kombinacija!

Tudi letos so ob dnevu boja proti aidsu po Sloveniji potekale različne dejavnosti - v središču Ljubljane so študenti medicine ves dan odgovarjali na vprašanja mimoidočih o spolno prenosljivih okužbah, zaščiti pred njimi in diskriminaciji, povezani z njimi, pozno popoldne pa so se jim pridružili tudi znani slovenski stand-up komiki Jernej Celec, Vid Valič, Tin Vodopivec, Boštjan Gorenc - Pižama in Aleš Novak z nastopom Stand-up against aids!.

Drug za drugim so se zvrstili na majhnem odru sredi Prešernovega trga, občinstvo, ki ga je bilo iz minute v minuto več, pa se je ob njihovih točkah od srca nasmejalo. V ospredju so bile seveda šale o varni spolnosti, za nastopajočimi pa je stal tudi velik zaslon, na katerem so se izmenjavala sporočila ozaveščanja o boju proti virusu HIV.

Seveda pa je bil prostor tudi za druge teme in občinstvo se je tako od srca nasmejalo scenariju, kako bi bilo videti, če bi kontracepcijsko tabletko jemali moški, oponašanju vožnje na težavni vlečnici, t. i. "oranžnem sidru", in pripovedi o tem, kako bo, ko bo Hrvaška končno le prišla v EU - takrat bo tam že vse prazno, ostal bo le en Grk za točilnim pultom, ki si bo od novega prišleka skušal izposoditi denar. Češ, saj ga bom vrnil. Tako kot vedno.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji, priložili pa smo tudi odlomek z nastopa Vida Valiča.

Moški in alkohol? Slaba kombinacija!