Družabna kronika
Polona Juh in Marko Pokorn
Gostitelja večera sta bila igralka Polona Juh in zdravnik (pediater in infektolog) Marko Pokorn. Foto: IFP/RTV Slovenija/Željko Stevanić
Dobrodelni Miklavžev koncert
Nastop za dober namen. Foto: IFP/RTV Slovenija/Željko Stevanić

Dodaj v

Foto: Na Miklavževem koncertu za osnovnošolce zbrali 29.500 evrov

Skupaj je stopilo več kot 250 umetnikov
30. november 2018 ob 11:44,
zadnji poseg: 2. december 2018 ob 22:13
Ljubljana - MMC RTV SLO

Dobrodelni Miklavžev koncert je že decembrska stalnica. Nocoj je potekal že 26. zapored, zbrana sredstva pa bodo namenjena slovenskim osnovnošolcem, ki zaradi finančnega položaja staršev nimajo enakih možnosti kot vrstniki.

Koncert je tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary Cluba Ljubljana in Rotary Districta 1912 Slovenija. Letos bodo zbrana sredstva znova namenili slovenskim osnovnošolcem, ki zaradi finančnega položaja svojih staršev nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Sredstva bodo namenili zunajšolskim dejavnostim, osnovnošolcem pa bodo z zbranim denarjem omogočili udeležbo v šoli v naravi ter številne šolske ekskurzije.

Lani je bilo na koncertu zbranih več kot 36.000 evrov, ki so jih namenili osnovnošolcem v stiski. Letos je bilo zbranih nekaj tisoč evrov manj, natančneje 29.500 evrov.

ŠE LAHKO DARUJETE

Sredstva lahko še darujete s SMS-sporočilom MIKLAVZ5 na številko 1919. SMS-sporočila bodo sprejemali še do konca decembra, tako boste darovali 5 evrov.

Poljubno vsoto pa lahko na telefonsko številko 01/472-00-11 darujete tudi med ponovitvijo oddaje, ki bo na sporedu 3. 12. ob 14.25 na TV Slovenija 2.


Nastopili so: Quartet, Jan Plestenjak, Vox Arsana, Simfonični orkester RTV Slovenija (dirigent Simon Dvoršak), Big band RTV Slovenija (dirigent Lojze Krajnčan), Otroški zbor RTV Slovenija, Gregor Volk, Janez Dovč, Goran Krmac, Aljaž Farasin, Urška Arlič Gololičič, baletni solisti SNG Opera in balet Maribor, Tamburjaši, Nikola Pajanović, Uroš Perić, Sandra Feketija, Duo Dendrocopos, plesni klub Zebra, Komorni zbor Dekor (dirigentka Petra Grassi), Elvira Hasanagić, Duo Scaramouche, Dunja Vrhovnik, plesalca Plesnega kluba Bolero – Anja Jeršan in Tian Čehić, Liha Rahne, na sporedu je bil tudi odlomek iz popularnega muzikala Briljantina.

A. P. J., foto: Željko Stevanić/IFP/RTV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
malikaliber
# 02.12.2018 ob 20:27
Saj živimo v času, sistemu in državi enakih možnosti. Vsaj tako nam trobijo tisti iz Šubičeve... Pa je potrebno še vedno dobrodelne koncerte prirejat... Žalost od države!
luckyss
# 02.12.2018 ob 21:08
Lepa gesta...
Ampak, če bi se upoštevala ustava kjer piše da smo socialna in pravna država, bi bilo to jamranje odveč..
Itak so tako pridobljena sredstva le kapljica v morje, ampak sliši se pa dobro..
hexen
# 03.12.2018 ob 00:09
V Jugoslaviji smo otroci zbirali denar za lačne otroke po svetu.
V Sloveniji danes zbiramo denar za lačne otroke v lastni državi.
mateycica
# 02.12.2018 ob 20:35
Pri določenih voditeljih raje takoj ugasnem TV.
Anar Hija
# 02.12.2018 ob 23:36
Saj tu ne gre za zbiranje sredstev - gre za brezplačno promocijo Rimokatoliške cerkve skozi njene običaje na javnem zavodu RTV, kateri naj bi bil, po Ustavi RS ločen od cerkve razen v smislu obveščanja ter v za to posebej določenih terminih z versko vsebino.
Še več bi moralo biti tega, da se bo ljudem končno spipalo.
zigag
# 02.12.2018 ob 22:40
Sram je lahko politike, ki ste v vseh letih samostojne Slovenije pripeljali tako daleč razmere, da niti v kao najbolj gospodarsko pestrih in pozitivnih časih, ni tako dobro, da bi šlo dobro tudi najšibkejšim in ne mine leto, da ne bi nekje zbirali denar za otroke.

Sram vas je lahko, politiki! In nas, da volimo ene in iste!
jakosol
# 03.12.2018 ob 09:52
Glede ''dobrodelnosti'' raznih rotary klubov bi znal marsikaj povedati. Velika požrtija za prgišče sredstev, namenjenih pomoči potrebnim.
Razlika:
Nekaj dni prej je bil Klic dobrote Karitas, kjer so samo v uri in pol koncerta zbrali čez 170.000 EUR (denar se je zbiral še ob ponovitvi v soboto). Včeraj so rotarijci zbrali le 30.000 EUR. Ljudje dobro vedo, komu gre zaupati. Pa nič slabega o rotarijcih. Med njimi so tudi ljudje, ki res dobro mislijo, a iz izkušenj vem, da je tam ogromno hinavščine in ''pogojne'' dobrodelnosti.
jakosol
# 03.12.2018 ob 08:22
@ Anar Hija
Saj tu ne gre za zbiranje sredstev - gre za brezplačno promocijo Rimokatoliške cerkve skozi njene običaje na javnem zavodu RTV, kateri naj bi bil, po Ustavi RS ločen od cerkve razen v smislu obveščanja ter v za to posebej določenih terminih z versko vsebino.
Še več bi moralo biti tega, da se bo ljudem končno spipalo.


Ne vem, kje ti vidiš RKC v tej zadevi. Gre za projekt rotarijcev, ki nima blage veze z RKC. Še eden izmed dobrodelnih koncertov, kar je povsem ok. Moti me edino, ker zgolj uporabijo ime Miklavž. Nasploh so (smo) čudni Slovenci. Imamo kar 3 dobre može, pa že Miklavža so povsem oropali njegovega izvora. Škof brez krščanskih simbolov, ker je to kao zaradi neverujočih, da jih to ne bi prizadelo oz. indoktriniralo. Zakaj potem še vseh kapelic in razpel v cerkvah ne pokrijejo, da slučajno ne bi pohujševali turistov? Res so nekateri zblojeni v tej državi. Imate božička in še Dedka mraza za jugosovjetostalgike. Miklavža pa pustite pri miru takšnega kot je.
ajsti
# 03.12.2018 ob 00:50
Pa spet eno in isto,spet mali ljudje zbirajo denar za male ljudi,medtem ko denarja za sanacije bank,za migrante,za preveliko javno upravo,ki se z vsako novo vlado le še povečuje,za njih pa ni škoda...
Triomidva
# 03.12.2018 ob 09:38
meni se je pa zdela (sploh za slovenske razmere) relativno dobra produkcija.

mogoce kaksna stvar ni bila cisto po mojem okusu (oni balet na zacetku recimo), ene stvari so bile povprecne, ene pa zelo dobre.

je pa res zalostno, da take stvari potrebujemo, ker denarja bi bilo dovolj za vse, ce ga vodilni ne bi kradli...
Prebujanje
# 03.12.2018 ob 08:46
"Ne vem, kje ti vidiš RKC v tej zadevi. Gre za projekt rotarijcev, ki nima blage veze z RKC. Še eden izmed dobrodelnih koncertov, kar je povsem ok. "

Dej dej, za tole produkcijo je šlo najmanj 30.000 evrov, da se lahko potem voditelji in rotarijci šopirijo v večernih toaletah. Visoka kultura za nizke sloje. Enkrat na leto, za boljši okus in mirno vest.

Kaj pa sploh zdravnik dela na odru, naj bo v ambulatni.

Rotarjici so recimo z velikim pompom zapravili oz zbrali 300.000 evrov za uro, ki sedaj pozabljena stoji na stavbi bivšega Slovenijašporta pri Metalki - in ne dela :):/?!
mozart
# 03.12.2018 ob 08:42
Z veseljem smo gledali oddajo in uzivali v izvedbi nasih top klasicnih glasbenikov. Se Plestenjak je imel dobro simfonicno priredbo. Se vec takih oddaj v dobrih terminih!
Kazalo