Tjaša Kokalj ob prihodu v SNG Maribor. Foto: BoBo
Tjaša Kokalj ob prihodu v SNG Maribor. Foto: BoBo

Prireditev, na katerih se slovenska estrada lahko pokaže, vseeno pri nas ni tako malo, da bi morali nekateri nase obupano navleči vse, kar jim prodajo pod oznako "glamurozno". In prepogosto se na takih prireditvah pokaže, da se nekateri in nekatere preprosto preveč trudijo.

"Manj je več" (pri tem namigujemo predvsem na ličila in modne dodatke) tako uspe le nekaterim redkim svetlim izjemam, med katerimi denimo lahko izpostavimo Irino Osypenko Nemec v turkizni toaleti, Demetro Malalan v črnem hlačnem kostimu, s katerim je najstnica prekosila mnoge izkušenejše na rdeči preprogi, Polono Kasal v podobni, samo krajši izvedbi, trendovska Aljošo Bagolo in Ivo Krajnc, fatalno Karin Škufca in ekstravagantno Majo Ferme.
Na drugi strani pa se nam je pripetila cela parada neprimernih krojev, načičkanosti, kiča ter takšnih in drugačnih brc v temo. Saj vemo, da Viktorjev ni treba jemati preveč resno, ampak po drugi strani malce truda (Dragan Bulič v zelo sproščeni garderobi) in smisla za umirjeno eleganco (Alenka Bikar v tropsko-safarijski opravi) vseeno ne bi škodilo.

Korak predaleč so denimo šli "Diamantki" Doroteja Primužič in Katarina Benček, pa Zala Đurić Ribič, Regina in Neisha s svojimi glomaznimi kopiti, Rebeka Dremelj s svojim turbanom, Alya z ogrinjalom ter Monika Šedivy, Nastja Hercog, Olga Burlachenko in Ana Plešec (za nepoučene: zmagovalke šova Top 40, ene od mnogih takih na rdeči preprogi, ki jih je Toš označil za "znane, ki jih nihče ne pozna").
K. S., K. K.