Najboljši med moškimi: 1. Blaž Grad, 2. Vid Tršan, 3. Mitja Krevs. Najboljše med ženskami: 1. Mateja Simič, 2. Neja Kršinar, 3. Tina Berčič. Foto: Jani Ugrin
Najboljši med moškimi: 1. Blaž Grad, 2. Vid Tršan, 3. Mitja Krevs. Najboljše med ženskami: 1. Mateja Simič, 2. Neja Kršinar, 3. Tina Berčič. Foto: Jani Ugrin

Rekreativni in profesionalni tekači so se na Prešernovem trgu zbrali že slabi dve uri pred štartom, saj se je osrednji trg prestolnice spremenil v največjo telovadnico na prostem. Udeleženci teka so se namreč ogreli skupaj z inštruktorjem Matejem Cankarjem in povezovalko Manjo Plešnar, za dvig razpoloženja so skrbeli še DJ Maj in animatorji.

Tako je vse skupaj bolj kot na tekmovanje spominjalo na zabavo v slogu 'zdrav duh v zdravem telesu'. Dobro razpoložena množica se je po ogrevanju ob 20. uri odpravila do štartne črte in se zapodila proti vrhu Grajskega hriba.

Nekaj manj kot tri kilometre dolga tekaška proga je bila za nekatere mačji kašelj, za druge pa izziv, ki so ga uspešno prestali. Na grajskem dvorišču so jih tako pričakali zaslužena pijača in jedača ter glasba srbske skupine Gitarsi.

Udeleženci teka so bili s tekmovanjem večinoma zadovoljni, sodeč po komentarjih na spletu. Eden izmed tekačev je na Facebooku zapisal: "Prvič sem se udeležil kakršnegakoli skupinskega teka in moram reči, da sem bil dejansko navdušen. Ogrevanje na začetku nas je dodobra ogrelo, ljudje so bili vsi pozitivne volje in vse je bilo super, samo drenjanje za kupone je skazilo sliko, ampak bo naslednjič boljše." Tekačica pa je dogajanje komentirala takole: "Super je bil tek. Samo malo preveč drenanja na štartu in cilju!"

Foto: Jani Ugrin