Družabna kronika
false
Melaniji je posvečenih kar nekaj jedi. Foto: EPA

Dodaj v

Foto: Prva dama Melanija, sevniška tržna niša - predvsem kulinarična

Slovenka po današnji inavguraciji uradno postala prva dama
20. januar 2017 ob 11:56
Sevnica - MMC RTV SLO

Novinarji in fotoreporterji tujih medijskih hiš v zadnjih tednih prihajajo v Sevnico, rojstni kraj prve dame ZDA Melanie Trump, ki za navdihuje predvsem tamkajšnje gostince.

Tja se je odpravil tudi BBC-jev novinar in v obsežni reportaži obiskal sevniške gostinske lokale, ki so izvolitev Donalda Trumpa za ameriškega predsednika njega in soprogo vzeli za navdih in v svojo ponudbo vključil jedi z njunim pridihom.

"Pokloni ameriškemu predsedniku morda niso najbolj spoštljivi, vendar so ponujeni z naklonjenostjo in nežnim humorjem, kar se kmalu izkaže za zaščitni znak Sevnice," zapiše Guy De Launey.

Predsedniški burger je postrežen na leseni deski, obkrožen s pečenim "dolarskim krompirčkom" v obliki zlatnikov in pokrit z zapečeno sirovo skorjico "las", ki je videti, kot da bo vsak čas poletela, opiše britanski novinar.

"Oblikovali smo burger tako, da bo malo spominjal na Trumpa," mu prizna Bruno Vidmar iz restavracije Rondo. "Je pekoč, ker so tudi Trumpove izjave pekoče, zraven je dolarski krompirček, ker je tudi uspešen poslovnež," doda.

Potem pa pride na vrsto sladica Melanija, ki je postrežena v lončku, sestavljajo pa jo biskvit, sladka smetana, mascarpone in jagodni pire.

Od celotnega menija do copatk
Tudi v gostišču Ob ribniku sta zakonca Zalezina zaznamovala Melanijin vzpon. Strežeta namreč "meni Melanija", ki ga sestavljajo tri jedi. "Zanj ni treba seči globoko v denarnico, gre za preprost obrok, postrežen z naklonjenosto," pravi britanski novinar.

Uspeh svoje rojakinje so proslavili tudi drugi gostinci. V pekarni Kruhek so pripravili jabolčno pito, ki so jo poimenovali Prva dama. Krasita jo velik M in vanjo zapičena majhna ameriška zastavica. V slaščičarni Julija se lahko posladkate s torto Melanija, ki je bogata z oreščki, v planinski koči Tončkov dom na Lisci pa so po najslavnejši Sevničanki poimenovali bogate palačinke.

Gostinci pa niso edini, ki so našli tržno nišo. Svoj izdelek so Melaniji posvetili tudi v tamkajšnji Kopitarni, kjer so izdelali damske copate, ki jih krasi ličen cof in jih poimenovali The White House (Bela hiša).

T. H., foto: EPA
Prijavi napako
Komentarji
Comando 2
# 20.01.2017 ob 12:12
Okusno, dober tek
Tetameta
# 20.01.2017 ob 12:56
Zdej sem pa lačna...
anny22
# 20.01.2017 ob 14:54
Upam, da so vsi dobili dovoljenje za trženje Trumpove znamke? Ja?

Eh, Balkan---
sumljivac
# 20.01.2017 ob 14:52
Zakaj ljudje božji, zakaj???
Se sploh zavedate, kako patetično in žalostno deluje vaše lezenje v rit osebi, ki bi slovenijo najraje pozabila? sedaj pa je zgolj po spletu naključij prva dama, vi pa že klečeplazite in si jo lastite. Kot da boste imeli karkoli od tega. Patetično in žalostno...
t-global
# 27.01.2017 ob 14:14
"Janček" kot levičerju se tudi meni cedijo sline po hrani,...rad imam pikantne omake in vse kar je povezano z "hot" začimbami..no pr Trampu, ki kao ni levičarjem po godu, ker je Republikanec pa čeprov je zamenjal vse stranke, ki obstajajo v ZDA, pa nevem, bomo vidli, tak da boljše, da vi desni mal nehate z obtoževanjem in se premaknete na bolj realno plat brez obtoževanja Levo, Desno, ker nima veze z hrano!!!
Bivši uporabnik
# 22.01.2017 ob 14:40
O porkafiks, tistele Melanijine palačinke s taprve slike bi pa sprobal
ajdtula
# 20.01.2017 ob 13:48
Manjka še kakšna pijača ala Melanija&Trump :)
Janček
# 21.01.2017 ob 08:58
Nekomu s posledicami 25+45 let pranja možganov je nemogoče razložiti, v čem je pozitivna plat dogajanja v Sevnici. Sevničani imajo veselje in torte, levičarji pa gnev in gnojnico. Vsakomur svoje.
izo
# 25.01.2017 ob 16:51
vidte punce: če ga potegneš pravemu, lahko postaneš celo prva dama. naj bo vzor. kakšen učite se ipd komunistične neumnosti. pa dober tek.
pozitivc
# 20.01.2017 ob 17:38
Upsm da je večini Sevničanov sram
Kazalo