Srečen sem, ker sem okrog sebe zbral ljudi, ki jim zaupam in vem, da me vodijo po pravi poti do uspeha. Foto: Osebni arhiv Gašper Rifelj
Srečen sem, ker sem okrog sebe zbral ljudi, ki jim zaupam in vem, da me vodijo po pravi poti do uspeha. Foto: Osebni arhiv Gašper Rifelj
Moja Slovenija
Gašper je v oddaji Moja Slovenija bil v modri ekipi skupaj z Igorjem Štamulakom in Ičo Putrih. Foto: Uradna spletna stran oddaje Moja Slovenija
Gašper Rifelj
Še pred poletjem namerava izdati nov singel. Foto: Osebni arhiv Gašper Rifelj

"Eva je zares super punca in čudovita oseba. Ko sva se prvič spoznala v oddaji in ko sem jo slišal peti, sem vedel, da bo prišla zelo daleč, in od vsega začetka je bila moja favoritka. Mislim, da imamo letos super pesem in fajn ekipo, ki stoji za Evo, predvsem pa odličnega avtorja, ki ve kako se stvarem na Evrosongu streže. Verjamem, da bomo med TOP 10," je mladi pevec za MMC napovedal uvrstitev svoje kolegice iz oddaje Misija Evrovizija.

Gašper pravi, da je po koncu oddaje povpraševanja in ponudb več kot pred samim šovom, kaj dobrega pa mu je oddaja še prinesla? "Veliko je dobrih stvari, ki sem si jih pridobil skozi oddaje. Hvaležen sem izjemni ekipi in sodnikom, ki so mi pomagali, da sem se skozi šov razvijal in bil vedno boljši. Zagotovo pa je, če bi še enkrat šel skozi vse to, bi dejansko bolj poslušal samega sebe in naredil samo tisto, kar bi sam čutil, da je najboljše. Predvsem bi več vadil in bil bolj pozoren pri izbiri komadov in izbral res samo tiste, ki mi ležijo in jih zares čutim. Kljub vsemu sem vesel, da sem bil edini fant med TOP 8, kar je pa tudi lep dosežek."

Pevec je v primerjavi z drugimi finalistkami oddaje že znan obraz, med drugim je nastopil na Slovenski popevki, zakaj pa se je sploh odločil, da svojo srečo poizkusi na oddaji Misija Evrovizija: "Velik razlog, zakaj sem se prijavil na oddajo, je ta, da imam veliko željo nastopiti na Evroviziji in doživeti občutke, ki jih prinese takšen oder in takšna odgovornost. Zares sem ponosen, da sem Slovenec, in v čast bi mi bilo, da bi nekoč zastopal svojo državo na tako veliki prireditvi."

Gašper je odkril eno izmed svojih želja za prihodnost, kaj pa počne trenutno? Kot je razkril za MMC, snema pesmi za festivale, kmalu pa bo izšel njegov novi singel: "Predvsem zdaj vem, da bom v glasbi delal samo še tisto, kar bom zares čutil in bom popolnoma prepričan, da je to tisto, kar si želim. Začel sem pisati tudi svojo glasbo in upam, da bo na prvi plošči tudi že kakšen avtorski komad. Željo in cilj imam, da bi pred koncem leta izdal svoj prvenec."

In s kom izmed slovenskih glasbenikov bi rad posnel pesem v duetu: "V veliko čast bi mi bilo, če bi kdaj v prihodnje naredil kakšen duet z Nušo Derenda, ki je zame izjemna pevka in super oseba, ali s skupino Dan D, ker so moji domačini in odlični glasbeniki. Ogromno imam planov in ciljev, vendar vse ob svojem času, trenutno se najbolj veselim svojega novega singla, malo manj pa, da me čaka do poletja še kar nekaj izpitov, tako da mi bo tudi šola vzela nekaj časa."