Katjin pogled je znova usmerjen v Evrovizijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Katjin pogled je znova usmerjen v Evrovizijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren
Slovensko moč na Evroviziji letos sestavljajo (od leve proti desni): Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Katja Koren
Bo tudi tokrat njena energija pomagala Evi in ekipi k čim boljši uvrstitvi? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Katja Koren pred odhodom v Baku za MMC

"Imamo malo manj koreografije zdaj z Evo, kot smo imeli lani z Majo. Malo manj zahtevno za petje - sploh zame, ne vem, kako je z drugimi dekletami. Drugače je pa vedno neka podobna stvar. Ker si pač na odru, moraš dati neko prezenco. Vedno ti delajo vse mišice, fokus, točno to, kar je. Tudi če si samo pri meru, moraš biti čisto pri meru, tudi če ti nabija srček sto na uro. Tako da je vedno znova podobno. Druga zgodba, ampak moraš dati vse od sebe," je primerjala lanske in letošnje priprave za MMC Korenova.

V celem pripravljalnem ciklusu je Katji še največ preglavic povzročala obleka. "Nisem zelo občutljiva na te stvari. Letos pa imam takšno obleko, da me malo skrbi. Ampak ne bom se s tem obremenjevala. Po mojem bo vse v redu," je kot vedno optimistična Štajerka, ki je letos dokončno izstopila iz ozadja na svoji samostojni poti in izdala svoj prvenec Veš, kaj mislim?

MMC-jev pogovor s Katjo si oglejte v priloženem videoposnetku.
Katja se je podobno kot Eva širši javnosti predstavila v svojih najstniških letih v glasbenem šovu na nacionalni televiziji. "Mogoče je to ta težava pri vseh teh mladih, ki se prijavljajo na te šove, da ne vedo točno, kaj bi radi, in potem jih drugi usmerjajo in perejo možgane. In to so pomoje še največje pasti. Človek je lahko človeku največja past," je v smehu zaključila Katja.

Glavni vir energije v ekipi
Katja bo sicer v Bakuju le ena izmed fantastične peterke, ki bo spremljala Evo. Poleg nje bodo na oder še stopile Ana Bezjak, Sandra Feketija, Martina in Mateja Majerle. "To je delo, ki ga lahko opravljaš, če te veseli in če veš, kaj delaš. Tako kot verjetno vsako delo. Kar naporno je. Pa predvsem je največja težava za vsako dekle čakanja, ko si tam na prizorišču, ko te opremljajo z opremo, ko te mažejo. To vedno traja. Čakaš kakšni dve uri, da se zgodi kakšno dejanje. Moraš dati od sebe tisto energijo, čeprav že čakaš cel dan in si utrujen predvsem že od tega. Jaz vedno tudi v ekipi, se vedno trudim, da dam svojo energijo vsem, da se imamo 'fajn', da se hecamo. Da poskušaš tisto odštekano vzdušje, ki je tam, obrniti v svoj prid. Se vživeti in dati energijo od sebe," je pojasnila Katja.

Finale (26. maja), ki se bodo začeli ob 21. uri, boste lahko letos spremljali na na 1. programu Televizije Slovenija, na 2. programu Radia Slovenija, Valu 202 in na Radiu Maribor. Prvi in drugi Evin polfinalni večer (22. maja in 24. maja) pa boste lahko spremljali na 2. programu Televizije Slovenija.
Dogajanje v Bakuju boste lahko spremljali na straneh MMC-ja in na uradni strani Eve Boto na Facebooku.

Obenem je priznala, da tik pred odločilnim nastopom ne razmišlja nič, saj se želi čim bolje osredotočiti na glavni cilj - nastop: "Ne glede na to, ali te vse tišči, ali te vse boli, ali te je totalno strah. V vsakem primeru moraš tam izgledati perfektno. Nikogar ne zanima, zakaj ja ali zakaj ne. Če tega ne narediš, pa si sam delaš škodo."

Katja Koren pred odhodom v Baku za MMC