Zmagovalci odhajajo v London. Foto: Jure Čokl
Zmagovalci odhajajo v London. Foto: Jure Čokl
Rojeva se novinarski podmladek

Poslušalke in poslušalci so odločili, da zmagovalci skupaj z Radiem Slovenija 15. junija potujejo v London. Drugo mesto je osvojila OŠ Toneta Okrogarja Zagorja ob Savi, tretje OŠ Janeza Mencingarja Bohinjska Bistrica in četrto OŠ Metlika.

Žirija pa je drugi OŠ Rogaška Slatina poklonila za nagrado dan, ki ga bodo preživeli na RTV Slovenja Temperaturo v studiu 14 so dvigovali glasbeni gosti - raper Rok Trkaj, dvojčici Prusnik, Brina Vidic skupaj z Jušem Šoltesom in skupina High 5.

Program za mlade 1. programa Radia Slovenija je v tem šolskem letu pripravil novinarske delavnice na dvanajstih osnovnih šolah v Sloveniji in zamejstvu. V vlogi radijskih novinarjev in voditeljev oddaje Hudo! so se preizkusili osnovnošolci, ki so obiskovali izbirni predmet Vzgoja za medije.

Vsaka osnovna šola je iz svoje oddaje Hudo!, ki jo je pripravila na neko temo (poklici, prosti čas v Metliki, mediji, moda, veseli december, cerkniške značilnosti, zdrava hrana, voda, dvojezičnost, morje, glasba in rudarstvo), za glasovanje izbrala najboljši posnetek, na podlagi katerega so se poslušalci odločili, kateri šoli bodo namenili svoj glas.

Na sklepni prireditvi je komisija, ki so jo sestavljali odgovorna urednica 1. programa Radia Slovenija Darja Groznik, voditeljica novinarskih delavnic Tadeja Bizilj in voditelj Informativnega programa TV Slovenija Igor E. Bergant, razglasila najboljši novinarski razred, ki si je prislužil nepozaben izlet v London.

Rojeva se novinarski podmladek