Urška Bračko bo lahko kmalu predala svojo krono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Urška Bračko bo lahko kmalu predala svojo krono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Urška Bračko, za katero je leto dni potovanj in spoznavanja novih ljudi, bo tako kmalu dobila naslednico. "Najbolj se mi je zagotovo vtisnila v spomin evforija na svetovnem izboru, ko so nas obravnavali kot najslavnejša dekleta na svetu. Resnično me fascinira ta drugačnost dojemanja ljudi v Ameriki in v Evropi," je priznala Mariborčanka.

Ob tem je priznala, da se ji je življenje popolnoma obrnilo na glavo. "Spoznaš svet na čisto drugačen način, ljudi, ki bi jih drugače gledal samo prek televizijskega zaslona. In dobiš priložnosti, ki si jih nikoli ne bi zamislil. Celotno leto je bila ena velika nepozabna izkušnja, ki se mi bo za vedno vtisnila v spomin," je še dejala Bračkova.

Lanska zmagovalka je kot glavno nagrado dobila štipendijo v vrednosti 20.000 evrov za štiriletni študiji na zagrebški fakulteti za ekonomijo in menedžment (ZŠEM) in številne nagrade pokroviteljev.

Sicer pa so uradne priprave finalistk letošnjega izbora že skoraj pri koncu. Te je izbrala strokovna komisija na štirih izborih.