Nika je na Emi postregla s precej spremenjeno podobo, kakršne smo bili vajeni iz oddaje Misija Evrovizija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika je na Emi postregla s precej spremenjeno podobo, kakršne smo bili vajeni iz oddaje Misija Evrovizija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika Zorjan
Nika, kot smo jo spoznali v oddaji Misija Evrovizija. Foto: Žiga Culiberg
Nika Zorjan
Pevka za prihodnje dni napoveduje izdajo videospota za pesem Čas za nas. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Vedno sem za spremembe in nadgradnjo, vedno pa je pogoj, da so v smeri, v kateri se počutim fenomenalno, in ne le dobro. Z novim stilom sem še bolj samozavestna kot izvajalka. Končno sem se našla," je dejala Zorjanova za MMC. Prav tako je naznanila, da lahko kmalu pričakujemo tudi videospot za Čas za nas - skladbo, ki jo je "prejela v dar" kot zadnja izpadla v oddaji Misija Evrovizija.

Več pa si lahko preberete spodaj.


Nika, na Emi smo vas lahko videli v precej spremenjeni podobi. Kako to, da ste se odločili za spremembo sloga? Po kom se zgledujete?
Ni šlo toliko za spremembo stila, saj prej stila sploh nisem imela začrtanega oz. je šlo bolj za predstavitev mojih pevskih potencialov in osebe v različnih podobah. Kot popizvajalka sem stopila na estrado s svojim prvim singlom. S svojo ekipo in s producentom Raayem, s katerim sodelujeva, smo se pogovorili in ugotovili, kje se najbolje počutim in kaj bi si želela predstavljati – torej mladostno izvajalko z značilno podobo, ki me naredi mlado, a sofisticirano. Obleke je kreiral modni oblikovalec Zoran Aragovič, ki je sodeloval že s Tino Marinšek (Tabu), Polono Požgan, April …

Do kakšne mere ste se še pripravljeni spremeniti oz. nadgraditi vaš slog?
Celostna podoba glasbenika je gotovo tudi dovršen slog - ob predpostavki, da glasba, nastop, vokal "štimajo", kot rada rečem. Vedno sem za spremembe in nadgradnjo, vedno pa je pogoj, da so v smeri, v kateri se počutim fenomenalno, in ne le dobro. Z novim slogom sem še bolj samozavestna kot izvajalka. Končno sem se našla.

Čas za nas se neprestano vrti po radijskih postajah. Kaj pa pripravljate za naprej?
V kratkem bo na televizijske postaje in spletne medije ter družabna omrežja prišel videospot za Čas za nas. Pesem je stara dober mesec, tako da jo še vedno promoviramo. Je bil pa nekoliko mladostno-plesni stil kot nekakšen podaljšek mojih nastopov v Misiji Evrovizija, z naslednjim singlom pa bo tudi glasbena podoba nekoliko drugačna. Še vedno udarna, mladostna, le nekoliko samosvoja. Vsakič ko zaslišim Čas za nas na radiu, si rečem: "Hvala za Misijo Evrovizija!"

V nedeljo je na Emi slavila pesem Verjamem, ki jo je zapela Eva Boto. Sta bili pesem in pevka vaši favoritki?
Tako Evo kot dvojčici sem spoznala v času tekmovanja in so se mi vse prikupile. Ker verjamem, da je na Evroviziji glas prvovrstnega pomena, lahko rečem, da bi tudi sama izbrala Evo Boto.

Kakšno je vaše mnenje o zmagovalni pesmi na Emi 2012?
Zdi se mi, da bi se taka pesem lahko dobro odrezala, saj ima dušo, in čeprav ni hit “na prvo žogo”, kar se je na Evroviziji zadnja leta izkazalo za plus, mislim in upam, da bomo Evropo prepričali prav s to dramatičnostjo, ki jo skladba premore, in z Evino interpretacijo. Treba je priznati, da je pisana res na Evino kožo in se ji odlično poda. Tako da držim pesti in to bi morali narediti vsi.