Družina Cvjetičanin - Bratušek v garderobi Southamptona. Foto: Facebook Alenke Bratušek
Družina Cvjetičanin - Bratušek v garderobi Southamptona. Foto: Facebook Alenke Bratušek

Bratuškova, ki po odstopu z mesta predsednice vlade meri na položaj evropske komisarke, ima iz zakona z Mitjo Cvjetičaninom dva otroka, 19-letno Nušo in 16-letnega Oskarja, ki nosita očetov priimek. Čeprav iz zasebnega življenja prve slovenske premierke ni veliko znanega, pa se je kmalu razvedelo, da je postavni Oskar obetaven nogometaš.

Sprva je igral za kranjski Triglav, nato pa prestopil v Domžale, kjer je igral na branilskem mestu, je pa tudi član slovenske reprezentance do 17 let. Zdaj pa mu je očitno uspel veliki met in je podpisal pogodbo za mladinsko selekcijo kluba Southampton, ki je lani v angleški ligi osvojil osmo mesto. Klub ima vzdevek The Saints (Svetniki).

Korak za korakom
Na uradni strani kluba Oskarjevo ime sicer ni objavljeno, lahko pa preberemo novico o tem, da je tehnični direktor kluba Martin Hunter navdušen nad napredkom nekaterih mladeničev, mlajših od 18 let, ki bodo še naprej trdo trenirali in bili vključeni v klubsko selekcijo igralcev, starih do 21 let.

Glavni vir informacij o velikem koraku za Oskarja je tako kar njegova mama, ki je na svojem profilu na Facebooku objavila fotografijo iz garderobe tega nogometnega kluba, na kateri je celotna družina - mož Mitja, ona sama ter Nuša in Oskar -, in pod njo zapisala: "Naš Oskar pred novimi izzivi ... AB."

Fotografijo je komentiral tudi Stane Oražem, predsednik kluba NK Domžale, ki je Oskarju čestital in dodal: "Vsi v NK-ju Domžale smo prepričani, da ti bo uspelo, pa tudi to, da se ti bo pridružil še kdo iz naše nogometne akademije. Mi pa obljubljamo, da bomo še naprej dobro delali in tako omogočali čim večjemu številu nogometašev, da uresničijo svoje sanje ..."