April in Nika zatrjujeta, da med njima ni rivalstva. Še več - v tem kratkem obdobju sta postali zelo dobri prijateljici. Foto: MMC RTV SLO
April in Nika zatrjujeta, da med njima ni rivalstva. Še več - v tem kratkem obdobju sta postali zelo dobri prijateljici. Foto: MMC RTV SLO
April

Super poje, super punca. Med nama je preskočila iskrica. Super sva se ujeli in zelo uživava na odru.

April o Niki
Nika Zorjan

Jaz sem April spoznala na Misiji Evrovizija in takoj je preskočila iskra med nama, ker sva obe žurerki. Zdaj sva tudi sodelavki in super se razumeva. Tudi različne stile imava, tako da ni nobenega rivalstva. Med sabo si res pomagava.

Nika o April
April in Nika Zorjan
April je za MMC dejala, da bi z veseljem posnela duet z Niko. Sinoči sta zbranim predstavili kolaž pesmi We Found Love (Rihanna feat. Calvin Harris) in Domino (Jessie J). Foto: MMC RTV SLO

Tega nedvomno imata. Prav to je bila ena glavnih ugotovitev sinočnjega večera, ko sta se v ljubljanskem Lounge Klubu 300 obe postavili pred sedmo silo in svoje znance, da bi predstavili svoja prva videospota.

A obe izvajalki svoje podobe ne gradita (le) na glasu. "Doba dekoltejev in blond dolgih las ter kratkih krilc je preteklost – če je bila to včasih inovacija, je zdaj to dolgočasno," je pred dvema letoma za MMC pojasnjevala April. Sinoči se je prikazala brez sončnih očal, s podaljšanimi oranžnimi lasmi in v (pre)kratkem krilu.
Kariera April se je začela naglo vzpenjati po zmagi na spletnem natečaju in s tem so prišle tudi številne spremembe. Ob njenem prihodu na glasbeno prizorišče s singlom Sam boš šel domov so jo poslušalci domačih komercialnih radijskih valov vzeli za svojo. V ozadju pa se je vedno bolj začelo izpostavljati njeno sodelovanje z glasbenim producentom Raayem. Takoj ko so jo zagledali s sončnimi očali in v nenavadnih kreacijah, so jo začeli primerjati z Lady Gaga.
Četudi je pevka postavila svoja sončna očala v kot, se po dveh singlih (po NE BI in lanskoletni drugouvrščeni pesmi na Emi Ladadidej) drži preverjene formule. V nadgrajeni obliki. "Bolje je imeti štiri ali pet dobrih singlov kot pa en slabši album. Jaz jih bom še naprej razvajala s singli in bodo bolj veseli, kot da bi jih razvadila z enim zanič albumom. Sem pa sigurna, da ko se bo nabralo lepo število singlov, jih bom zaokrožila na en album," je dejala za MMC.

Njena miselnost pa prvo pomanjkljivost pokaže že na tako kratki predstavitvi, kot je bila sinočnja v enem izmed ljubljanskih klubov - (trenutno) pomanjkanje avtorskega repertoarja. Pevko zdaj čakajo nastopi na pomladnem oddihu (Spring Break) v Rovinju, izpostavlja pa tudi relacijo Ljubljana-Portorož.Aktualni singel My FB song je posnela še v slovenski različici. Z angleško različico pa - kot je razkril Raay - odhajajo na španski in portugalski trg. Obe različici skladb je pevka podkrepila z videopodobo. "Če bi razmišljali samo, kaj se nam splača in kaj ne, potem bi lahko samo še doma viseli in ležali. Nam je to všeč. Jaz to rada delam in to delam z dušo. In redkokdaj pomislim na to, ali se mi splača ali ne," je bila odločna April ob vprašanju, ali snemanje videospotov pri nas še prinaša dobiček.

Na drugi strani - na svojem začetku Nika
Pred nekaj meseci je v svojo družbo dobila obetavno pevko, ki so jo lahko gledalci videli v Misiji Evrovizija. "Res je, da sem postala iz oddaje v oddajo Misije Evrovizija vedno bolj prepoznavna. Včasih pade tudi kakšna grda kritika, ki sem jih na začetku težko sprejemala. Sem zelo čustvena oseba in me je dostikrat veliko stvari prizadelo. Zdaj pa vem, da je to del posla," je za MMC dejala Nika. Gledalci so jo spremljali vse do finala, ko je obstala pred zadnjo stopničko. Vsaj zdelo se je tako. Pod svoje okrilje jo je vzel Raay.
Pogodba. Pesem. Videospot. A kaj se lahko še zgodi? "Marsikaj se lahko še zgodi. Zdaj se bo promoviral nov videospot. Potem je čas, da pride nova pesem," pojasnjuje Zorjanova. Za MMC je dejala, da ne bo ostala v plesni glasbi, ampak bo šla že z naslednjim singlom v popglasbo. "Z Raayem trdiva, da je Čas za nas podaljšek Misije Evrovizija. Meni je res pesem svetovna. Mislim, da mi je res pisana na kožo, ampak smo se odločili, da bomo šli na popzvrst - to bo pokazatelj moje prave zvrsti, s katero se bom ukvarjala naprej," je razložila Prekmurka.

Skladba Čas za nas jo je popeljala na komercialne radijske valove in v stilsko preobrazbo. "Sem opazila, da me dosti primerjajo z Jessie J. Meni je to pohvala, jaz Jessie J obožujem. Ampak to pomeni, vsi, ki imajo frufru, so Jessie J. Sicer je res, da te takoj povežejo z neko zvezdnico iz tujine. Jaz sem na ta stil prišla, ko sem po naključju gledala fotografije iz prvega letnika gimnazije," je pojasnila Nika.

Oba glasova sta zaradi narave plesne glasbe podrejena določenim okvirom. Posnete matrice le imajo svoje zahteve in na koncu se kot rešitev izkažejo pobegi v akustiko, ki dovoljujejo več improvizacije. V dobi "fast fooda" užitno, a na daljši rok blago s potencialom za hitro zastaranje. S preračunano hitrostjo tako nadaljujeta svojo plovbo po domačem glasbenem prizorišču. Bodo močnejša njuna jadra ali veter?

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s sinočnje predstavitve videospotov sedmi sili in njunim znancem. Prav tako pa si lahko pogledate oba videospota, pod katera se je podpisal Niko Karo.

Super poje, super punca. Med nama je preskočila iskrica. Super sva se ujeli in zelo uživava na odru.

April o Niki

Jaz sem April spoznala na Misiji Evrovizija in takoj je preskočila iskra med nama, ker sva obe žurerki. Zdaj sva tudi sodelavki in super se razumeva. Tudi različne stile imava, tako da ni nobenega rivalstva. Med sabo si res pomagava.

Nika o April