April in njena
April in njena "tipkovnica". Foto: Dejan Nikolič

Aprilino oprsje je namreč prekrivala samo tipkovnica, "kakršno bi si želeli vsi moški", pevki pa smo nato zastavili nekaj vprašanj glede Facebooka, njenih znamenitih očal in potencialnega videospota. "Nisem odvisna od Facebooka, raje imam stike v živo, prav to poudarja moja pesem. Zadnje čase me predvsem šokirajo slike, ki jih ljudje objavljajo po svojih profilih. Včasih imam občutek, da se sploh ne zavedajo, do kakšne meje razkrivajo svojo zasebnost," je zaskrbljena April.

Celoten pogovor z April si lahko preberete spodaj!


April, znova smo vas lahko videli brez očal. Kako to?
Ker sem se odločila, da se slečem. Skrivanje za očali nima več smisla, saj me ljudje že nekaj časa prepoznajo tudi brez njih, sploh zdaj z novo barvo las. To pa seveda ne pomeni, da jih nikoli več ne bom nosila. Pa še en razlog se skriva za tem. Si predstavljate, da bi zmanjkalo vprašanj novinarjem? Tako lahko rečem, da sem naredila uslugo in čisto zares lahko uporabim tisti rek: 'zato da imate kaj za vprašat'. (smeh)

Včasih je šlo za zasebnost, potem za imidž, kaj pa zdaj? Se poslavljate od "grdobice"? Ali "grdobica" ne sodi na FB-skladbo?
To bom vzela kot kompliment, da sem vaših očeh bila lepa tokrat? (smeh) Ne poslavljam se od ničesar, le dodala sem "look" tudi brez očal. S predstavitvijo skladbe I'd Like To (My FB Song) sem se odločila naresti nekaj drugačnega. Sicer je za promocijo skladbe sledilo tudi fotografiranje v podobi hrvaškega designerja Zorana Aragovića. Za samo Misijo Evrovizijo pa smo zadnji trenutek rekli, da nekaj čisto 'odštekanega', nekaj, kar še nikoli nikjer na svetu ni imel - tipkovnico namesto modrca! Imam pa "grdobico" zelo rada in nikakor se ne bi mogla posloviti od nje. Je pa res, da se vsake stvari človek naveliča, zato včasih paše tudi sprememba. Rada imam spremembe in temu ostajam zvesta.

V tretjem singlu ste se zanimivo "spravili" na Facebook, kjer je podoba nekoga skoraj vse. Neke študije celo trdijo, da lahko prepoznaš egocentrika že s tem, kolikokrat zamenja svojo profilno sliko. Kakšen je vaš odnos do Facebooka?
Nisem odvisna od Facebooka, raje imam stike v živo, prav to poudarja moj komad. Zadnje čase me predvsem šokirajo slike, ki jih ljudje objavljajo po svojih profilih. Včasih imam občutek, da se sploh ne zavedajo, do kakšne meje razkrivajo svojo zasebnost. Jaz pravim, da jim malo 'mede'. Ljudje smo prek Facebooka postali tako dostopni za vse informacije, hkrati pa smo zgubili stik z ljudmi okoli sebe. Včasih se zdi obsedenost s Facebookom kar malo bolna... Zdaj že politiki pogodbe o lastinštvih na Facebooku razkrivajo!

Koliko časa preživite na Facebooku? Za kaj ga največ uporabljate? Je pesem morda tudi kaj osebnoizpovedna?
Imam toliko pomembnejšega dela, da se sploh ne spomnim na Facebook, razen da obiščem svoj profil in obvestim s kakšno zanimivo novičko svoje poslušalce. Če ga že uporabljam, ga torej v največji meri zaradi "April". Če gledaš na to, da se mi zdi obsedenost z moderno tehnologijo čudaška, potem ja, na neki način je osebnoizpovedna! Zasebno pa bi, če bi moj moški ves čas 'visel' samo na spletu, kaj hitro dobil brco v zadnjico od mene! Zahtevam pozornost v živo in nikakor si ne bi dovolila imeti samo "virtualne" zveze.

Se poslali Zuckerbergu skladbo, da bi jo uporabil za kakšen 'ringtone'?
Ne samo to, kar sam jo je poiskal. Zdaj me pa skoz 'lajka'! (smeh)

Je že čas za prvi videospot od April?
Ko se odločim, do kakšne mere se bom slekla, ga posnamem. (smeh)