Jonas je v prvi oddaji na vročem stolu gostil štiri tekmovalce. Foto: RTV SLO
Jonas je v prvi oddaji na vročem stolu gostil štiri tekmovalce. Foto: RTV SLO

Po podatkih podjetja AGB Nielsen Media Research, ki je izvajalo raziskavo gledanosti, si je prvo oddajo kviza ogledalo povprečno kar 17,2 odstotka ali 310.700 gledalcev, starih nad 10 let, kar predstavlja 41-odstotni delež vseh gledalcev televizije med predvajanjem oddaje.

Največ gledalcev je spremljalo oddajo ob 20.33, in sicer kar 22,6 odstotka ali 407.500 gledalcev oziroma več kot polovica vseh gledalcev televizije v tem času (52 odstotkov).

V prvi oddaji je voditelj kviza Jonas Žnidaršič na vročem stolu gostil štiri tekmovalce, a nobenemu izmed njih ni uspelo osvojiti najvišje nagrade, 100.000 evrov. Dva tekmovalca sta si prislužila po 500 evrov, eden 1.500 evrov, četrti tekmovalec pa kviza še ni končal in se bo ponovno potil na vročem stolu v naslednji oddaji.

Novost kviza Milijonar z Jonasom je, da lahko v njem sodelujejo tudi gledalci pred TV-zasloni. Voditelj na začetku vsake oddaje zastavi nagradno vprašanje, s pravilnim odgovorom in srečo pri žrebu pa lahko gledalci osvojijo 500 evrov.