Car med voditelji - Jonas Ž. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Car med voditelji - Jonas Ž. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Jonas Žnidaršič
Milijonar ponovno vabi, da preizkusite svoje znanje. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

Z njim se vrača tudi njegov prvi in najbolj priljubljeni voditelj Jonas. Čeprav glavna nagrada za petnajst pravilnih odgovorov znaša kar 100.000 evrov, se vsaj na prvi pogled ime kviza zdi sporno.



Vodenje obvlada
Kviz bo sicer deležen določenih izboljšav, producent in voditelj pa se strinjata, da dobrega koncepta ne gre pretirano spreminjati. Jonas je za MMC povedal, da se je za sodelovanje pri kvizu na RTV SLO odločil zato, ker je bila to prava ponudba ob pravem času. Domnevno visok honorar pa ni edini razlog za njegovo vrnitev.

Jonas je prepričan, da mora vsak voditelj delati tisto, kar najbolje obvlada. In v preteklosti že dokazal, da mu pri vodenju kvizov res ni para. "Če bi moral voditi oddajo, kot je Spet doma, bi zgnil ali umrl", je priznal Jonas. Seveda ne zato, ker bi bile take oddaje slabe, samo vsaka oddaja zahteva svojega voditelja.

Jonas, si faca?
Jonas je v zadnjem času med drugim izjavil, da ne mara neumnih novinarskih vprašanj, zato smo ga vprašali, kakšno je zanj pametno novinarsko vprašanje oziroma kakšno vprašanje bi si zastavil sam, če bi bil novinar.

Kljub svojim nespornim intelektualnim kakovostim in bogatim izkušnjam pri nastopanju ni mogel skriti zadrege in na koncu odgovoril, da bi se verjetno vprašal: "Jonas, a si faca?", in odgovoril, da seveda je. Če takšen odgovor ne razkriva vsaj delčka zagledanosti vase, boste presodili sami. Zagotovo pa o tem zgovorno priča podrobnost iz pogodbe, ki Jonasu omogoča dostop do arhiva RTV SLO, povezanega z njim.

Luka Zevnik