Najboljši razgled so imeli gledalci v prvi vrsti. Foto: Reuters/EPA
Najboljši razgled so imeli gledalci v prvi vrsti. Foto: Reuters/EPA

Zanimanje medijev za razgaljena dekleta v boju za žogo je bilo seveda ogromno in prav v tem grmu je tičal zajec ustanovitve nogometne lige s kraticami LFL - Lingerie Football League oziroma nogometne lige v spodnjem perilu.

Ideja za ligaška tekmovanja, kjer zapeljiva in pomanjkljivo oblečena dekleta igrajo ameriški nogomet, se je porodila med Superbowlom leta 2008, ko so v premoru med polčasoma priredili žensko revijalno tekmo ameriškega nogometa, v kateri so dekleta imela na sebi le nekaj krpic ter tako dodobra uspela dvigniti temperaturo in napetost na prizorišču.

Tokrat pa je bilo vroče v Mehiki, saj je bil Ciudad de Mexico ta konec tedna prizorišče tekme, ki so jo organizatorji poimenovali All-Fantasy game, torej tekme, ki je obljubljala domišljiji povsem prosto pot. Med seboj so se pomerile igralke vzhodne in zahodne konference - ene v rožnatih, druge v sivih spodnjih hlačkah, največja gneča pa je bila seveda takoj v prvi vrsti za zaščitno ograjo, fotoaparati pa so šklocali kot za stavo.

Nekaj utrinkov s tekme v Mehiki si lahko ogledate tudi v priloženih fotografijah!