Black Sabbath so na odrih že več kot 40 let. Foto: Reuters
Black Sabbath so na odrih že več kot 40 let. Foto: Reuters

Videti jih bo mogoče na 24 koncertih v ZDA, Kanadi, Avstraliji in na Novi Zelandiji. Še vedno dejavni so trije izmed štirih dolgoletnih članov, zasedbe, med njimi tudi slavni pevec Ozzy Osbourne. "Obljubljamo vam, da bomo presegli vse prejšnje turneje. Šov bo prav hipnotičen. Ko bo turneje konec, se bomo razšli, in to bo to," so sporočili člani.

Poslednja turneja z naslovom "The End" se bo začela 20. januarja leta 2016 v Omahi v Nebraski, ki je znana po veliki množici navdušencem nad to zvrstjo glasbe, v zadnjem koncertu pa bodo lahko uživali v novozelandskem mestu Dunedin 30. aprila. Zanimivo, da Black Sabbath ne načrtujejo koncertov po Evropi, tako da se bo moralo za njihov poslovilni koncert, kot kaže, pod nosom obrisati tudi njihovo domače mesto Birmingham.

Osbourne sicer že dolga četa živi v Los Angelesu, kitarist Tony Iommi pa se zadnja leta bojuje z rakom.

Zasedba je šele lani končala kar tri leta dolgo turnejo, na kateri so se pojavili na 84 koncertih. Na turneji se je skupini znova pridružil basist Geezer Butler, ki bo ob Osbournu in Iommiju tudi prihodnje leto, znajti pa se bodo morali brez dolgoletnega bobnarja Billa Warda.

Black Sabbath so kariero začeli z istoimenskim albumom leta 1970.