Blur so bili na vrhuncu ena izmed skupin, ki je definirala britansko glasbo devetdesetih. Skupaj z Oasis so bili srž britpopa. Foto: Reuters
Blur so bili na vrhuncu ena izmed skupin, ki je definirala britansko glasbo devetdesetih. Skupaj z Oasis so bili srž britpopa. Foto: Reuters

Orbit je najbolj znan po svojem delu z Madonno, a je že delal s skupino Blur za album 13, njihovem zadnjem studijskem albumu s kitaristom Grahamom Coxonom.
Coxon je skupino zapustil, preden je ta začela preigravati material za svoj zadnji album, Think Tank, ki so ga izdali leta 2003. Svoji matični skupini se je nato ponovno priključil na izrednih koncertih leta 2009.

Orbit je na svojem Twitterju (Twitter.com/WilliamOrbit) zapisal sporočilo založbi World Circuit Records, ki se je nanašalo na njihovo izvajalko Fatoumato Diawara: "Ravno sem izvedel, da je posnela komade z Damonom A, s katerim sem v studiu od srede dalje!"

Da bo Orbit res delal z Blurom, ne pa s kakšnim izmed številnih "stranskih projektov" frontmana Damona Albarna, je nakazoval še "tvit" Grahamu Coxonu: "Hej, Graham! Obožujem kitarski del, ki si ga posnel! Vokalna seansa 3. marca!"
Častni brit za Blur
Blur se niso nikdar popolnoma izrekli glede možnosti za nov studijski album. Tako basist Alex James kot Coxon sta sicer potrdila, da čeprav se redno dobivajo, o albumu ali turneji ni še nič dorečenega.

Legende britpopa pa bodo nedvomno igrale na podelitvi nagrad Brit 21. februarja v londonski areni O2, kjer jim bodo izročili nagrado za izjemni prispevek h glasbi.