Večina njihovih koncertov je razprodanih, tudi tisti v Madridu. Foto: EPA
Večina njihovih koncertov je razprodanih, tudi tisti v Madridu. Foto: EPA
Bon Jovi
Ste že bili na kakšnem njihovem koncertu? Foto: EPA

Rokerji so v svoji dolgi karieri nastopil že v več kot 50 državah po svetu, skupaj pa so odigrali več kot 2.700 koncertov. Zato, kot stari prekaljeni mački, očitno vedo, da je treba iti v korak s časom in se prilagajati družbenim razmeram.

Madrid le na seznamu
51-letni pevec Jon Bon Jovi je španskemu časopisu El Mundo tako dejal, da so pri načrtovanju evropske poletne turneje sprva želeli izpustiti špansko prestolnico Madrid, saj so se bali, da si ljudje zaradi hude gospodarske krize obiska njihovega nastopa preprosto ne bi mogli privoščiti.

A nato so si premislili, saj niso želeli razočarati svojih španskih poslušalcev, kljub temu pa so ohranili dobrodelnost. V Madridu bo 27. junija skupina Bon Jovi namreč nastopala brezplačno, da bi tako vsaj malo razvedrila od hudih časov dotolčene Špance. Hm, bi lahko dobili posnemovalce ali pa svoje dobro delo razširili tudi na Grčijo, Irsko, Ciper ... Slovenijo?

Cena vstopnic več kot prepolovljena
Čeprav člani skupine od koncerta ne bodo nič zaslužili, pa je treba pokriti druge stroške, zato so Španci vseeno morali nekaj evrov prispevati za vstopnice. A te so bile občutno cenejše kot drugod. Da bodo videli Jon Bon Jovija in kolege na delu, so Madridčani morali odšteti le med 18 in 39 evrov. Za primerjavo - v Manchestru v Veliki Britaniji je povprečna cena vstopnice 76 evrov, v večjih ameriških mestih pa vstopnica stane 98 dolarjev, kar je prav tako 76 evrov.

Evropski del turneje Because We Can se je sicer začel maja v Sofiji, skupina je nastopila tudi v Skandinaviji. Naslednji koncert bo šestega junija v Köbenhavnu na Danskem, nato pa bodo obiskali nekaj britanskih in nemških mest, Prago, Lizbono, Gdansk, Milano in Bern. Zadnji koncert pred selitvijo čez lužo bo petega julija v Londonu.