Calvin Harris že drugo leto ostaja na vrhu najbolje plačanih didžejev na svetu. Foto: EPA
Calvin Harris že drugo leto ostaja na vrhu najbolje plačanih didžejev na svetu. Foto: EPA

31-letnik je v svoji karieri sodeloval z glasbeniki, kot so Rihanna, Ellie Goulding in Ne-Yo. Njegov zadnji album Motion je takoj po izidu pristal na prvem mestu ameriških elektronskih lestvic. Modni ljubitelji ga poznajo kot zaščitni obraz modne hiše Giorgia Armanija. Ljubitelji rumenih medijev pa kot trenutnega spremljevalca ameriške popzvezde Taylor Swift.

Z ocenjenimi 57 milijoni evrov, ki jih je zaslužil s svojo glasbo in sponzorskimi pogodbami, je presegel letni zaslužek z oskarjem nagrajene igralke Jennifer Lawrence. 25-letnica je prejšnji teden pristala na vrhu najbolj plačanih igralk z nekaj več kot 45 milijoni evrov.

"Vzpon elektronske glasbe je dosegel astronomsko hitrost ... Bil sem le na pravem mestu ob pravem času," je dejal Harris za revijo Forbes. Harrisu na lestvici sledi francoski didžej David Guetta (s približno 32 milijoni evrov). Francoz je bil eden izmed prvih imen na letošnjem festivalu Coachella, prav tako pa je nastopal po Las Vegasu in na Ibizi.

Forbes je pri seštevanju bogastva prištel zaslužke od prodaje vstopnic za koncerte, prodaje spominkov, prodaje plošč in preostalih prihodkov iz poslovanja. Med prvo peterico so se znašli še Nizozemec Tiësto ter Američana Skrillex in Steve Aoki.