Korenova je spremljala Keučevo že na Emi. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Korenova je spremljala Keučevo že na Emi. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Slovenska delegacija
Majo Keuc bodo spremljale Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Katja: Po Düsseldorfu prvenec

Korenova bo na evrovizijski oder stopila že drugič. Prvič je tam še v najstniških letih stala "Mr. Nobodyjem" Anžejem Dežanom leta 2006. "Drugačno bo. Malo manj plešemo. Spet smo same ženske, tudi z Anžejem smo bile. Veliko nas je bilo. Ampak je malo drugačna skladba in malo drugačna energija. Jaz se veselim. Bo kar izziv," je povedala Korenova.

Štajerka pravi, da gre za podobno energijo, kot je bila pred petimi leti: "Z Anžejem smo se veliko družili zaradi Bitke talentov in on je res en topel človek in smo si vsi stali ob strani. Majo pa tudi že poznam že dve leti in grem zaradi nje tja. Mislim, da drugače ne bi šla. Dobro je, da smo prijatelji in da se ne pretvarjamo in se lahko imamo dobro."

Hkrati pa je Korenova edina izmed četverice spremljevalnih vokalistk (Majo bodo spremljale še Sandra Feketija, Martina Majele in Ana Bezjak), ki je z Majo (skupaj z Karin Zemljič) nastopila že na Emi, ko je namesto No One iz zvočnikov še odmevala Vanilija.

"Fantastičnih pet" je imelo doslej po besedah Korenove od pet do šest srečanj. "Imeli smo par vokalnih vaj, da smo si razdelile glasove. Nato pa smo dodali še koreografijo. In potem smo se morale še navaditi na visoke pete. Mislim da imam 18-centimetrske pete," je potarnala Korenova in v isti sapi v smehu dodala: "Je kar veselo."

Oba predizbora bomo prenašali 10. in 12. maja 2011 ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija. Finalni izbor za Pesem Evrovizije bomo prenašali v soboto, 14. maja 2011, ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija.

V času njene "službene" odsotnosti pa na domače tržišče prihaja njen prvi singel Na skrivaj z njenega prvenca, ki bo izšel v maju. Korenovo namreč vse od njenega nastopa na Bitki talentov lahko spremljamo po nastopih uveljavljenih domačih pevcev in skupin - toda vedno v stranski vlogi. "Ogromno truda moraš vložiti v eno tako to stvar. Treba si je vzeti čas za te stvari, da dozorijo. Da ti veš, kaj hočeš in da potem narediš nekaj, za čemer ti stojiš in se imaš dobro v tem," je pojasnila Korenova, ki je za domače tržišče pripravila "kvaliteten popalbum z malo pridihi funka in soula".

Njen nastop na Evroviziji z Anžejem Dežanom si lahko ogledate spodaj.

Katja: Po Düsseldorfu prvenec