Nirvanin prvenec Bleach je izšel 15. junija 1989, tako da bo prihodnje leto dopolnil četrt stoletja. Foto: Sub Pop
Nirvanin prvenec Bleach je izšel 15. junija 1989, tako da bo prihodnje leto dopolnil četrt stoletja. Foto: Sub Pop

Med nominiranci so še zasedba Deep Purple, Linda Ronstadt, Cat Stevens, LL Cool J in zasedba Yes. Kdo izmed njih bo sprejet med velikane rock'n'rolla, bo znano decembra.

Pogoj za sprejem v Dvorano slavnih rock'n'rola (Rock and Roll Hall of Fame) v Clevelandu v ameriški zvezni državi Ohio je, da je glasbenik ali zasedba svoj prvi album izdala pred najmanj 25 leti.

Nirvana bo imela ta pogoj izpolnjen šele prihodnje leto (njihov prvenec Bleach je izšel leta 1989) in je torej tokrat nominirana prvič. Če bo zasedba resnično sprejeta med slavne, bo slovesnost ob sprejemu aprila prihodnje leto, ob 20. obletnici samomora pevca skupine Kurta Cobaina. Prvič so nominirani tudi Gabriel, Ronstadtova in še nekateri.

V Dvorano slavnih rock'n'rolla je bilo doslej sprejetih 295 skupin in posameznikov, med njimi pa je najti tudi producente in skladatelje. Čeprav je lahko vsak sprejet le enkrat, je 17 primerov, ko so bili glasbeniki sprejeti kot člani zasedb in kot posamezniki. Med njimi je tudi Eric Clapton, ki je bil v dvorano slavnih sprejet z zasedbama Yardbirds (1992) in Cream (1993) ter tretjič kot posameznik leta 2000.