Axl Rose noče biti uvrščen v Dvorano slavnih rokenrola, med drugim kot razlog navaja dejstvo, da mu v omenjeni instituciji niso izkazali dovolj spoštovanja. Foto: EPA
Axl Rose noče biti uvrščen v Dvorano slavnih rokenrola, med drugim kot razlog navaja dejstvo, da mu v omenjeni instituciji niso izkazali dovolj spoštovanja. Foto: EPA

Zdaj je srboriti pevec oznanil, da se sprejetja skupine v Dvorano slavnih rokenrola ne bo udeležil, svojo uvrstitev v muzej pa je zavrnil.

V pismu dvorani, oboževalcem zasedbe in "vsem, ki bi jih to utegnilo zadevati" je Rose navedel več razlogov, zaradi katerih se sobotnega dogodka v Clevelandu ne bo udeležil, med njimi je tudi občutek, da ga v omenjeni instituciji ne spoštujejo dovolj.

Dodal je še: "Strogo zahtevam, da me tudi v odsotnosti ne uvrstijo v dvorano, in zavedajte se, da nihče ni pooblaščen in nikomur ni dovoljeno, da bi namesto mene sprejel uvrstitev ali govoril v mojem imenu." Iz muzeja pa so sporočili, da bodo Rosa kljub vsemu v dvorano uvrstili s preostankom skupine, a jim je žal, da te časti ne bo sprejel osebno.

Slash pripravljen zakopati bojno sekiro
Rose je še vedno pevec zasedbe Guns N' Roses, a v skupini ni več članov iz njihovih "zlatih časov": Slasha, Izzyja Stradlina, Duffa McKagana in Stevena Adlerja. Kljub vsemu pa so številni upali, da se bodo vsaj za to priložnost pobotali, celo z Rosom že dolga leta sprti kitarist Slash je namignil, da bi tokrat utegnil biti spravljiv. Vsaj on naj bi se vseeno udeležil slavnostnega dogodka v Clevelandu, na katerem bodo gostitelji "Gunsov" Green Day.

Rose pa se ne da, saj pravi, da bi številni želeli uvrstitev v dvorano slavnih izkoristiti za samopromocijo in druge poslovne priložnosti. V omenjenem pismu je dodal še, da je čas, da obrnejo nov list. "Ljudje se ločujejo. Življenje vam ne dolguje osebnega srečnega konca, še posebej ne na račun drugega ali več drugih," piše.

Med drugimi novinci v Dvorani slavnih rokenrola bodo od sobote naprej tudi Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers in drugi. Doslej so uvrstitev v dvorano zavrnili le punkrockerji Sex Pistols.