Bowie je lani osvojil nagrado brit za najboljšega izvajalca. Toda na odrih se ni pojavil od leta 2006. Foto: EPA
Bowie je lani osvojil nagrado brit za najboljšega izvajalca. Toda na odrih se ni pojavil od leta 2006. Foto: EPA

Čeprav se ikona popkulture ni pojavil na odru že od leta 2006, so številni verjeli, da se bo nanje vrnil v velikem slogu - z nastopom na velikem festivalu nekega dne. Toda ti upi so počasi umirali. Za zadnje razočaranje pa je poskrbel Bowiejev agent John Giddings, ki je dejal, da se je pevec "upokojil" in da ne bo "nikoli več šel na turnejo".

S tem je zanikal govorice, da naj bi se Bowie pojavil na festivalu Glastonbury prihodnje leto. Giddings, ki je bil eden izmed govorcev na mednarodnem forumu Festival Forum v Londonu, je potrdil, da je bil Bowiejev koncert leta 2004 na festivalu Isle of Wight zadnji na Otoku.

"David je en izmed najboljših izvajalcev, s katerim sem kdaj koli delal. Toda vedno, ko ga vidim, mi reče, še preden mu kaj rečem, da ne gre več na turnejo," je dejal Giddings po poročanju spletne strani Music Week.

"Odločil se je, da se upokoji. Tako kot se je Phil Collins. Ne moreš zahtevati od teh ljudi, da gredo še na novo turnejo. Zelo sem vesel in ponosen, da se bil njegov zadnji nastop v Veliki Britaniji leta 2004 na festivalu Isle Of Wight," je še dejal.

Če so agentove besede resnične, to tudi pomeni, da je Bowie zadnjič nastopil novembra 2006 na dobrodelni prireditvi, kjer je zapel tri skladbe na dogodku Keep a Child Alive v New Yorku.

Toda Bowie se ni popolnoma poslovil od glasbe, saj še vedno ustvarja. Pred kratkim je napisal tematsko skladbo za novo televizijsko oddajo The Last Panthers in tudi prispeval glasbo za muzikal Lazarus, ki bo premiero doživel decembra.